Kolfok

Kolfolk er et særligt ord fra den mest østlige region i Østrig ved navn Burgenland tæt på den ungarnske grænse, der betyder ”en ukonventionel tænker” eller ”en person, som forholder sig kritisk til almindeligt vedtagne regler”.

Så det må siges at være et velvalgt navn til dette vinhus, der blev startet, da vinmageren Stefan Wellanschitz valgte at forlade sin families firma og begynde at lave sine egne vine i 2013.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Her har han nemlig valgt at bytte familiens mere traditionelle tankegang ud med en helt anderledes naturlig og lavteknologisk tilgang.

Druerne, som er en blanding af Grüner Veltliner, Chardonnay, Muskat, Pinot og lokale favoritter som Blaufränkish og Welschriesling, stammer fra højtbeliggende vinmarker i op til 500 meter med en meget varieret jordbund bestående af bl.a. skifer, gnejs, kalksten og vulkansk grus.

I kælderen arbejdes der ud fra en filosofi med så lidt intervention som muligt, hvilket har udmøntet sig i en række utrolig spændende naturvine med en unik fornemmelse af det særlige terroir, som de er rundet af.