Frederic Magnien

”Gal videnskabsmand” og ”visionær kunstner”.

Det er bare nogle af de betegnelser, der gennem tiden er blevet hæftet på Frédéric Magnien, som er femte generation i et stolt dynasti af vinproducenter i Bourgogne. 


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Magnien blev født i 1969, og efter først at have arbejdet for sin far, Michel, valgte han at uddanne sig til ønolog. Siden rejste han til USA og Australien - bl.a. for at arbejde for pioneren Josh Jensen – inden han i 1993 trådte ind i faderens firma, som han overtog ledelsen af i 1995.

Samme år begyndte han også at lave sine egne vine under eget navn. Begge dele med så stor succes, at han i dag regnes som en af Bourgognes mest spændende producenter.

Frédéric Magnien adskiller sig fra Maison Michel Magnien ved, at man i modsætning til førstnævnte, hvor man selv dyrker sine egne druer på i alt 18 hektar vinmarker, udelukkende benytter sig af indkøbte druer af meget høj kvalitet fra andre dyrkere i området.

Men ellers har vinhusene det til fælles, at al arbejde i vinmarkerne er foregået efter en økologisk tankegang fra 2008 og rent biodynamiske metoder siden 2015.

I forhold til vinificering tilstræber man ligeledes en så naturlig tilgang som overhovedet muligt ud fra Frédéric Magniens grundlæggende filosofi om, at hver enkelt vin ”så perfekt som muligt skal afspejle Bourgognes bedste typer terroir”.

Resultatet er blevet en række fantastiske vine– lavet på Pinot Noir og Chardonnay - som uden tvivl vil begejstre fans af både fransk vin i almindelighed og Bourgogne i særdeleshed!