Domenico Clerico

Domenico Clerico er navnet på en af Piemontes berømte top-producenter, der laver fremragende både karakterfulde og indbydende rødvine, hvor især deres udgaver af Barolo er i absolut topklasse.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Monforte d’Alba er en lille charmerende og smukt beliggende kommune midt i Piemonte.

Her ligger vinhuset Domenico Clerico, hvis historie for alvor begyndte i 1976, da Domenico overtog ledelsen af sin fars vinmarker, hvor man indtil da bare havde produceret druer til lokale producenter.

Men Domenico havde større drømme, så i samarbejde med konen Guiliana indledte han tre år senere det, han selv har kaldt ”et eventyr”, som efterhånden gør ham til en af Piemontes mest respekterede vinmagere – især berømt for sine fremragende Barolo-vine.

Desværre døde Domenico i 1997, så i dag er det Guiliana, som viderefører både hans arv og vinhuset, hvor man råder over nogle af det prestigefyldte områdes bedste vinmarker på i alt 21 hektar.

Her dyrkes en blanding af de for området så klassiske druer: Dolcetto, Barbera og selvfølgelig Nebbiolo i en varieret jordbund bestående af en blanding af sand, silt, ler, grus og kalksten.

Det resulterer i en samlet produktion på i alt 110.000 flasker.

Af dem er især Barolo-vinene, som har vundet adskillige priser og også fået fremragende anmeldelser af internationale koryfæer som Robert Parker og James Suckling, i absolut særklasse.

Så hvis man virkelig vil opleve det bedste af, hvad Piemonte har at tilbyde, er Domenico Clerico et helt oplagt valg!