Corte Sant'Alda

Corte Sant’Alda er et lille familieejet vinhus beliggende i det bløde og bakkede landskab i Val di Mezzane nær Verona, der laver skønne egnstypiske vine på områdets klassiske druer.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

A selfmade-woman! Det kan godt være, at man ikke lige hører det udtryk særligt tit, men det dækker meget godt kvinden bag Corte Sant’Alda, Marinella Camerani.

I 1986 valgte hun nemlig – trods ringe forkundskaber – at springe ud som vinmager, da hun plantede de første stokke i området, hvor hendes familie få år for inden havde købt en dejlig ejendom.

Den satsning har vist sig at betale sig. I dag er Corte Sant’Alda nemlig et velrenommeret vinhus specialiseret i klassiske og egnstypiske Veneto-vine.

Druerne, en blanding af Corvina, Corvina Grossa, Molinara, Rondinella, Gargranega, Trebbiano, Chardonnay, som vokser i en overvejende kalket jordbund, dyrkes efter økologiske og Demeter-certificerede principper.

Når samtlige druer er blevet håndplukket, havner de i kælderen, hvor der gennemføres naturlig fermentering, inden vinen lagres på forskellige former for træ i perioder varierende fra 6 måneder til 4 år.

Det udmønter sig i en række dejlige og egnstypiske vine, hvor især udgaven af den klassiske Valpolicella Ripasso og Amarone della Valpolicella er et yderst velsmagende bekendsskab!

Stilen kan beskrives som mere tør og mineralsk, end man ellers kender den, hvilket betyder, at vinene har et langt højere lagringspotentiale.