Château Grillon

Chateau Grillon er et lille familiejet vinslot beliggende i Barsac omkring 65 kilometer syd for Bordeaux i Graves-regionen, hvor man har specialiseret sig i produktionen af Sauternes-vine.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Odile Roumazeilles og hendes søn Julien råder over et samlet areal af vinmarker på 8 hektar med en undergrund bestående overvejende af ler og kalk, hvor der arbejdes bæredygtige og biodynamiske principper.

Med beliggenheden tæt på Ciron-floden dannes her den særlige morgen-luftfugtighed, der er forudsætningen for at lade de for området så typiske druer Sauvignon Blanc, Sémillon og Mauscadelle gennemgå den særlige proces, som går under navnet ”ædel råddenskab”, hvilket betyder, at man udsætter dem for angreb fra en særlig skimmelsvamp ved navn Botrytis Cinera.

Dermed øges sukkerindholdet, hvilket er en nødvendig forudsætning for at skabe de særlige søde Sauternes-vine.

Som man næsten kan regne ud, er der tale om en yderst vanskelig proces, som stiller store krav til vinmageren. Derfor er udbyttet blandt områdets producenter også ofte meget svingende.

Alligevel har Chateau Grillon gennem årene bevist, at man på fornemste vis er i stand til at indskrive sig i den klassiske Sauternes-tradition – trods slottets relativt beskedne årlige produktion på omkring 25.000 flasker.

Så er man på udkig efter en prisvenlig udgave af meget høj kvalitet på det, der ofte udnævnes til ”verdens fineste og mest eksklusive dessertvin”, er Chateau Grillon et fantastisk og meget kvalificeret bud!