Chateau Beauregard Ducasse

Chateau Beauregard Ducasse er navnet på dette roste vinslot beliggende i Bordeaux-regionen Graves på venstre side af Garonne-floden, der har valgt at producere klassiske vine, som på overbevisende vis indskriver sig i områdets særlige tradition.

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Den nuværende ejer Jacques Perromat etablerede Chateau Beauregard Ducasse i 1985 – to år efter han overtog den traditionsrige vingård, hvor der havde været dyrket vin siden 1850, fra sine svigerforældre.

Selv stammer Perromat også fra en Bordeaux-familie med stolte vintraditioner, der kan føres helt tilbage til 1828, hvor en af slægtens forfædre etablerede det lokale Domaine de Cabirol, som stadig findes den dag i dag.

Chateau Beauregard Ducasses vinmarker er højt beliggende efter Bordeaux-forhold i 113 meter med en varieret jordbund, der består overvejende af grus og kalksten.

Herfra produceres de roste rød, hvid og rosé-vine, der på overbevisende vis har formået at indskrive sig i områdets unikke vintradition.

Blandt dem kan nævnes de to cuvéer Albert Duran og Albertine Peyri, som er opkaldt efter hhv. vingårdens oprindelige grundlægger og Perromats datter.

Generelt er rødvinene - i den klassiske Bordeaux-tradition - overvejende Merlot- og Caberbet Sauvignon-blends, mens husets rosévin og hvidvine er lavet på hhv. Cabernet Sauvignon og en blanding af Sauvignon Blanc og Sémillon.

Samtidig har man stort fokus på en naturvenlig tilgang til vinproduktion, hvilket man i 2017 modtog bevis på i form af det franske miljøministeriums officielle miljøcertifikat, Haute Valeur Enviromentale.