Casanova di Neri

Casonova di Neri er et lille vinhus beliggende i Montalcino i Toscana, der har opnået stor berømmelse for sine fremragende Brunello di Montalcino-vine, som flere gange har modtaget topkarakteren 100 point fra både Robert Parker og James Suckling.

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Vinhuset blev grundlagt i 1971, da Giovanni Neri realiserede en gammel drøm om blive vinmager.

I dag er det hans søn, Giacomo, der står for ledelsen, men han er forblevet tro mod faderens grundlæggende filosofi om, at ”god vin starter med frembringelsen af de helt rigtige druer i de rette vinmarker”.

Samlet set råder man over syv vinmarker på 63, hvor man dyrker den for området så klassiske sangiovese-drue i en varieret jordbund bestående af en blanding af klippe, grus, skifer og mergel.

Samme grundlæggende omhus kommer til udtryk i kælderen, hvor fermenteringen foregår i temperaturkontrollerede stål og træbeholdere inden den afsluttende lagring på eg.

Resultatet er af en sådan kaliber, at Robert Parker og James Suckling ved flere lejligheder har tildelt husets vine den absolutte topkarakter 100 point.

Derudover modtog flagskibet Brunello di Montalcino Tenuta Nuova i 2006 vinbladet Wine Spectators fornemme hædersbevisning ”Wine of the Year”.

Kort sagt, Casonova di Neri er et absolut must for alle elskere af italiensk vin i almindelighed og toscansk vin i særdeleshed!