Cantina Colterenzio
Cantina Colterenzio blev dannet i 1960 som en sammenslutning af 26 små vinbønder, der ønskede frihed og uafhængighed i den nordlige italienske region Alto Adige.
Cantina Colterenzio blev dannet i 1960 som en sammenslutning af 26 små vinbønder, der ønskede frihed og uafhængighed i den nordlige italienske region Alto Adige.
Siden er tallet vokset til 300. Navnet er en henvisning til, bydelen de kom fra, som hedder Shreckbichl på tysk og Colterenzio på italiensk i det tosprogede område.
Den oprindelige grundlægger Luis Raifer var manden, der i 1980’erne introducerede de meget høje kvalitetsstandarder, som alle medlemmer af Cantina Colterenzio siden har valgt at følge.
I dag betyder det, at man dyrker 14 forskellige druer på et samlet areal på 300 hektar beliggende i en højde fra 230 til 650 meter, hvilket resulterer i en produktion, der fordeler sig på hhv. 65 % hvidvine og 35 % rødvine.
Ud over kvalitet går Cantina Colterenzio også meget op i miljøet. Både i vinmarken, hvor der arbejdes med bæredygtig produktion og håndplukkede druer og i vinkælderen, hvor det meste elektricitet leveres af grønne energikilder.