Cantina Colterenzio

Cantina Colterenzio blev dannet i 1960 som en sammenslutning af 26 små vinbønder, der ønskede frihed og uafhængighed i den nordlige italienske region Alto Adige. 

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Siden er tallet vokset til 300. Navnet er en henvisning til, bydelen de kom fra, som hedder Shreckbichl på tysk og Colterenzio på italiensk i det tosprogede område.

Den oprindelige grundlægger Luis Raifer var manden, der i 1980’erne introducerede de meget høje kvalitetsstandarder, som alle medlemmer af Cantina Colterenzio siden har valgt at følge. 

I dag betyder det, at man dyrker 14 forskellige druer på et samlet areal på 300 hektar beliggende i en højde fra 230 til 650 meter, hvilket resulterer i en produktion, der fordeler sig på hhv. 65 % hvidvine og 35 % rødvine.

Ud over kvalitet går Cantina Colterenzio også meget op i miljøet. Både i vinmarken, hvor der arbejdes med bæredygtig produktion og håndplukkede druer og i vinkælderen, hvor det meste elektricitet leveres af grønne energikilder.