Castello di Ama smagekasse

esss
Smagekasse - Varenummer: 159316
Tilføj til ønske liste
På lager
Special pris kr. 1.499,00 Normalpris kr. 1.884,00

I hjertet af Chianti Classico finder vi en af områdets mest betydningsfulde producenter, Castello di Ama. Et vinhus der i tre årtier, under ledelse af Lorenza Sebasti og vinmager Marco Pallenti, har skabt nogle af Italiens - hvis ikke verdens - største vine.

Ægteparrets fælles filosofi og passion er at frembringe Chianti Classicos sande sjæl, defineret af de unikke mikro-terroirs, der omgiver dem og som manifesterer sig i husets enkeltmarksvine og cru'er.

Med denne smagekasse kan du få et godt indblik i netop dette, hvad winemaker Marko Pallenti - én af Italiens mest prominente vinpersonligheder, får ud af de unikke terroirs hvad angår Chianti Classico vine. Derudover får du en uimodståelig Chardonnay, rosé og den fantastiske IGT'er Haiku.

God fornøjelse.

Kassens indhold:

  • Al Poggio Chardonnay di Toscana IGT
  • Ama Chianti Classico DOCG
  • Castello di Ama Montebuoni Chianti Classico DOCG
  • Chianti Classico Gran Selezione San Lorenzo DOCG
  • Haiku Toscana IGT
  • Purple Rosé IGT 

NB. Det er som udgangspunkt altid den seneste årgang, der er at finde i smagekasserne. 

Castello di Ama

Castello di Ama udspringer af 4 venners kærlighed til Toscanas historie, Chiantis terroir og områdets forunderlige vine.

På den grund som vingården ligger på, har der igennem tusinder af år været dyrket jord, bygget borge og områdets skønhed har været så bjergtagende, at man i arkiverne har fundet en hertugs beskrivelser og lovprisninger af det. Men på trods af fordums storhedstid, var vinmarkerne forsvundet hen i glemsel indtil Tomaso Carini sammen med 3 venner besluttede sig for at genoplive dette historiske og enestående sted.

De startede projektet i 70'erne, og kunne på det tidspunkt ikke vide, at Castello di Ama 50 år senere skulle være anerkendt som en af Chiantis bedste vingårde, og at deres innovative tilgang, skulle vise sig at blive instrumental for områdets fremgang og popularitet. 

I dag producerer Castello di Ama en lang række af anmelderroste og unikke cuvéer, som på hver deres måde indkapsler alt det, som gør Chianti til et af verdens bedste vinområder.