2022 Furmint Tokaji Grande Reserve

Tokaj
Furmint
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,50% vol. - Varenummer: 134022
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 155,00

Her får du en hvidvin som er lavet på Carpinus' fornemmeste Furmint-druer. 

Grande Reserve Furmint viser duftnoter af krydrede noter fra fadet, sammen med intens stenfrugt og citrus. Smagen er kraftfuld og fyldig, hvor frugten fylder og fadet giver en krydret undertone, der tilfører kompleksitet. En vin som passer flot til grillet kylling eller modne oste. 

Grande Reserve er et smukt eksempel på, hvad der sker, når Furmint druen behandles med nænsom gæring og lagring på nye, ungarske egetræsfade. Furmint-druerne høstes fra de ældste parceller på vinmakerne: Lapis, Veresek, Poklos. Høsten foregår på én dag, i slutningen af september, så alle druerne kan gæres sammen på egetræsfadene. Efter endt gæring ligger vinen på fadene frem til maj det næste år. Denne relativt korte fadlagring sørger for at vinen bevarer sine aromatiske karakterer.

Carpinus

Hos Edit & Istvan Bai er der fokus på at god vin fremstilles i vinmarken, så de passer på deres vinstokke med et minimum af sprøjtning. Målet er at skabe et sundt og bæredygtigt miljø i marken, hvilket gøres gennem fornuftige afgrøder mellem rækkerne med vinstokke.