Domaine Antonin Guyon

De to brødre Michel og Dominique Guyon fører i dag stilen videre for familien. De varetager familiens samlede vinmarker på godt 50 hektar som ligger spredt ud over de bedste kommuner i Bourgogne. Et traditionelt domaine der er startet op i 1960erne ved at Antonin Guyon opkøbte de første parceller i Gevrey Chambertin og Meursault.


pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
  1. Chambolle-Musigny Clos du Villages

    Helt klar i farven med nærmest lilla kant i glasset. Åben og parfumeret næse med nuancer af violer, hindbærsten og kirsebær. God koncentration i smagen, som stadig holder sig frisk og elegant i munden. Frugtens renhed komplementeres af et lidt krydret element. 

    En ganske lille parcel. Monopole hentyder til at Antonin Guyon ejer hele parcellen. Clos betyder at vinmarken er omkranset af store sten. Parcellen er på kun 0,55 hektar og er beliggende lige ved siden af Les Cras 1'er cru marken. Druerne høstes i hånden og vinen gæres i store åbne træfade over 20 dage. Vinen lagres i 18 måneder på fad inden aftapning, heraf 33 % nye fade. 


    kr. 825,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Chambolle-Musigny Clos du Villages

    Helt klar i farven med nærmest lilla kant i glasset. Åben og parfumeret næse med nuancer af violer, hindbærsten og kirsebær. God koncentration i smagen, som stadig holder sig frisk og elegant i munden. Frugtens renhed komplementeres af et lidt krydret element. 

    En ganske lille parcel. Monopole hentyder til at Antonin Guyon ejer hele parcellen. Clos betyder at vinmarken er omkranset af store sten. Parcellen er på kun 0,55 hektar og er beliggende lige ved siden af Les Cras 1'er cru marken. Druerne høstes i hånden og vinen gæres i store åbne træfade over 20 dage. Vinen lagres i 18 måneder på fad inden aftapning, heraf 33 % nye fade. 


    kr. 885,00
    Tilføj til ønske liste
  3. Gevrey-Chambertin La Justice MG

    En utrolig velbalanceret og elegant udgave af en Gevrey Chambertin. Her er fine noter af små røde jordbær, hindbær og et lille krydret element til sidst. Med tid i glasset viser denne stor kompleksitet med flot fokus på frugten. Milde tanniner og en god frisk frugtsyre. En vin der egner sig optimalt til fuglevildt, lyst kød eller milde oste.

    Denne Lieu-dit (vinmark med navn) er beliggende I den nordlige ende af Gevrey Chambertin kommunen, på den østlige side af Route Nacionale. På denne side af vejen er der lidt mere ler i jorden, hvilket gør at vinen er lidt blødere og mildere end normalt for Gevrey Chambertin. Guyon ejer 2,58 hektar på denne mark. Druerne høstes i hånden og vinen gæres i store åbne træfade over 20 dage. Vinen lagres i 18 måneder på fad inden aftapning, heraf 30 % nye fade. 

    Denne vin har godt af 1-2 timer på karaffel, hvis man vil drikke den inden 2020. Vinen har udviklingspotentiale frem til 2028 under optimale betingelser. 


    kr. 1.529,00
    Tilføj til ønske liste
  4. Chambolle-Musigny Les Cras MG

    Smuk klar i glasset med rød kant i sin ungdom. Duften byder på friske nuancer med røde kirsebær og violer til at give lidt kant. Elegant og delikat i sit udtryk med bløde tanniner og en klassisk Chambolle stil med cremet mundfølelse. 

    Les Cras marken i Chambolle Musigny er delt op i to dele, den nedre er klassificeret som 1'er Cru, men denne øvre del er ikke 1'er Cru. Vinmarken ligger øverst på skråningen i godt 300 meters højde. Guyon ejer 1.13 hektar på denne mark, med en lerholdig jordbund med en del limsten. Druerne høstes i hånden og vinen gæres i store åbne træfade over 20 dage. Vinen lagres i 16 måneder på fad inden aftapning, heraf 30 % nye fade. 

    kr. 1.899,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden

Sidenhen er der udvidet så der i dag er vine fra mere end 15 forskellige appellationer. De godt 200.000 flasker som domainet fremstiller sælges primært i udlandet. Der er et bredt udvalg af vine, fra almindelig kommune over premier cru til de bedste grand cru marker. Al vinifikation foretages i den moderne vinkælder i Savigny-les-Beaune, hvor tradition og moderne teknik kombineres.

Der er stor fokus på arbejdet i vinmarken, hvor der pløjes nænsomt og kun sprøjtes med gødning. Der bruges inden kemikalier, da man mener at det stjæler terroirpræg fra vinene. Der er stor opmærksomhed ved høsten, hvor man har et fast plukkehold der går igen. Alle druer plukkes i hånden og transporteres i 40 kg kasser. Druerne sorteres anden gang ved ankomsten til vineriet og alle druer med råd sorteres fra. Derefter undergår druerne en kold fermentering i op til 12 dage. Den alkoholiske gæring foregår ved 28 grader og tager mellem 10 og 20 dage. Herefter overføres vinen til traditionelle 228 liters fade, hvor der er 10 liter gærrester i hvert fad. Der bruges her ingen sulfitter. Efter den malolaktiske gæring i foråret omstikkes vinene i juli måned og bliver her stabiliseret med et minimum af sulfitter. Tilbage på fadet, sammen med gærresterne indtil aftapningen. Det er Guyons mening at disse gærrester tilfører yderligere kompleksitet til de endelige vine.

Et domaine der på alle måder har traditionerne med i bagagen, men arbejder efter yderst moderne tilgang til at fremstille vine på højt niveau.