Domaine Antonin Guyon

De to brødre Michel og Dominique Guyon fører i dag stilen videre for familien. De varetager familiens samlede vinmarker på godt 50 hektar som ligger spredt ud over de bedste kommuner i Bourgogne. Et traditionelt domaine der er startet op i 1960erne ved at Antonin Guyon opkøbte de første parceller i Gevrey Chambertin og Meursault.


pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden
  1. Chambolle-Musigny Clos du Villages

    Helt klar i farven med nærmest lilla kant i glasset. Åben og parfumeret næse med nuancer af violer, hindbærsten og kirsebær. God koncentration i smagen, som stadig holder sig frisk og elegant i munden. Frugtens renhed komplementeres af et lidt krydret element. 

    En ganske lille parcel. Monopole hentyder til at Antonin Guyon ejer hele parcellen. Clos betyder at vinmarken er omkranset af store sten. Parcellen er på kun 0,55 hektar og er beliggende lige ved siden af Les Cras 1'er cru marken. Druerne høstes i hånden og vinen gæres i store åbne træfade over 20 dage. Vinen lagres i 18 måneder på fad inden aftapning, heraf 33 % nye fade. 


    kr. 825,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Chambolle-Musigny Clos du Villages

    Helt klar i farven med nærmest lilla kant i glasset. Åben og parfumeret næse med nuancer af violer, hindbærsten og kirsebær. God koncentration i smagen, som stadig holder sig frisk og elegant i munden. Frugtens renhed komplementeres af et lidt krydret element. 

    En ganske lille parcel. Monopole hentyder til at Antonin Guyon ejer hele parcellen. Clos betyder at vinmarken er omkranset af store sten. Parcellen er på kun 0,55 hektar og er beliggende lige ved siden af Les Cras 1'er cru marken. Druerne høstes i hånden og vinen gæres i store åbne træfade over 20 dage. Vinen lagres i 18 måneder på fad inden aftapning, heraf 33 % nye fade. 


    kr. 699,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden

Sidenhen er der udvidet så der i dag er vine fra mere end 15 forskellige appellationer. De godt 200.000 flasker som domainet fremstiller sælges primært i udlandet. Der er et bredt udvalg af vine, fra almindelig kommune over premier cru til de bedste grand cru marker. Al vinifikation foretages i den moderne vinkælder i Savigny-les-Beaune, hvor tradition og moderne teknik kombineres.

Der er stor fokus på arbejdet i vinmarken, hvor der pløjes nænsomt og kun sprøjtes med gødning. Der bruges inden kemikalier, da man mener at det stjæler terroirpræg fra vinene. Der er stor opmærksomhed ved høsten, hvor man har et fast plukkehold der går igen. Alle druer plukkes i hånden og transporteres i 40 kg kasser. Druerne sorteres anden gang ved ankomsten til vineriet og alle druer med råd sorteres fra. Derefter undergår druerne en kold fermentering i op til 12 dage. Den alkoholiske gæring foregår ved 28 grader og tager mellem 10 og 20 dage. Herefter overføres vinen til traditionelle 228 liters fade, hvor der er 10 liter gærrester i hvert fad. Der bruges her ingen sulfitter. Efter den malolaktiske gæring i foråret omstikkes vinene i juli måned og bliver her stabiliseret med et minimum af sulfitter. Tilbage på fadet, sammen med gærresterne indtil aftapningen. Det er Guyons mening at disse gærrester tilfører yderligere kompleksitet til de endelige vine.

Et domaine der på alle måder har traditionerne med i bagagen, men arbejder efter yderst moderne tilgang til at fremstille vine på højt niveau.