2022 Pouilly Loché

Frankrig Bourgogne Mâconnais
Hvidvin - Varenummer: 509722
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 339,00

Vinene fra Mâconnais har alt for længe været oversete. Men i takt med, at priserne på vin fra Côte de Nuits og Côte de Beaune har taget en urimelig himmelflugt, er sommelierernes, forbrugernes og vores øjne blevet rettet stift mod den sydlige Bourgogne-region. Og her har talentfulde producenter som Marcel Couturier ventet på, at det blev deres tur til at indtage rampelyset.

Marcels familie har dyrket skråninger i Mâconnais i generationer, og i dag leder han vingården i eget navn. Han råder over små 11 hektar af Chardonnay-stokke, fordelt på appellationer i hele området. Stilen er fyldig, frodig og med meget begrænset fadpræg. Så det er altid druerne og terroiret, der får lov at lede an.

Marcel Couturiers Pouilly-Loché cuvée kommer fra økologisk certificerede marker, og stokke der er omtrent 35 år gamle. Jordbunden er fyldt med ler og skiffer, og Chardonnay-druerne får en skøn blanding af fedme, moden frugt og så et lille, forsigtigt mineralsk knæk. Det smager både himmelsk og burgundisk, og til prisen, kan man som Bourgogne-elsker endelig få lov at købe ind til rimelige priser igen. Det her er en producent, man skal skynde sig at nyde godt af, før han for alvor slår igennem, og priserne oplever samme inflation, som resten af det kraftigt efterspurgte Bourgogne.

Nyd vinen for sig selv, og gå på oplevelse i Pouilly-Lochés skønhed, eller server den til bagt fisk med hvid sauce, eller kylling med svampe, så bliver det en himmelsk smagsoplevelse.

Vinen har ligget 11 måneder på franske barriquefade, hvoraf kun 10% har været nye