2019 Ritual Chardonnay Supertuga Block

Casablanca Valley Casablanca Valley
Hvidvin - Varenummer: 192019
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 359,00

En vin der er yderst ekspressiv i duften, hvor frisk mineralitet og stor moden frugt balancerer fint på kryddertonerne fra fadlagringen. Smagen er intens og med god fylde. En vin der har en flot balance med masser af smagsintensitet. En herlig cremet struktur, hvor mineraliteten tilfØrer en friskhed som kun sjældent opleves på disse breddegrader.

Denne Supertuga Block kommer fra en enkelt parcel, med optimale betingelser. Jordbunden er granitskærver med ler. Parcellen ligger i bunden af Casablanca Valley, små 30 km fra kysten, hvor der blæser en kØlig vind gennem dalen, hvilket er med til at nedkØle druerne i lØbet af vækstsæsonen. Fremstillingen minder om de stØrste vine fra Bourgogne: druerne hØstes i hånden og presses i hele klaser. Vinen gæres og lagres i 400 liters egetræsfade i 14 måneder, heraf 18 % nye. Dette giver intensitet og dybde til vinen.

James Suckling 95 points

"A full-bodied white with aromas of grilled pineapple, papaya, salted butter and praline. Fantastic concentration of ripe stone and tropical fruit, supported by tangy acidity and a tight texture. Long and focused."

Veramonte

Karakter, naturlighed og autenticitet. Veramonte er en af Chiles vinøse pionerer. En producent drevet af ét overordnet mantra; at skabe rene og ekspressive vine, som netop reflekterer dalen hvorfra de stammer. Af denne årsag dyrkes alle vinmarker økologisk og efter bæredygtige principper med stor respekt for det lokale terroir.