Chardonnay Selezione

- Varenummer: 169522
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 149,00

Elena Walch har skabt en fabelagtig Chardonnay-vin, takket være 2022-årgangens høje kvalitet. De oplevede en god, lang, varm og tør sommer, som gav formidable vækstbetingelser for druerne, i det ellers kølige Alto-Adige.

Elena Walch er kendt for at forbinde kølighed og elegance med fyldig og fed frugt. En charmerende stilart, som hurtigt charmerer sig ind på de fleste vinelskere. Specielt på de billigere cuvéer som selezione-serien, er det imponerende hvor meget kvalitet og terroir Elena Walch får klemt ned i flaskerne.

Druerne kommer fra sydøst vendte vinmarker med et højt indhold af kalksten i den sydlige del af Alto-Adige. Det høje kalkstensindhold er med til at give Chardonnay-vinen friskhed og mineralitet, som forstærkes af vinens lagring udelukkende på rustfri ståltanke.

Vinen fremstår stråguld i glasset, og har både noter af moden, eksotisk frugt, æbler fra frugtplantagen, citroner, pomelo og det umiskendelige, friske og mineralske strejf fra den kalkstensholdige jord. Et flot glas Chardonnay, som sagtens kan nydes helt for sig selv, men hvis der er lidt fisk på siden, evt. i en pastaret, så går det hele op i en højere enhed!

Elena Walch

Hun kaldes ofte ”Dronningen af Gewürztraminer”, men egentlig var det slet ikke meningen, at den arkitektuddannede Elena Walch skulle lave vin. Oprindeligt blev hun bare hyret til at stå for restaureringen af et fornemt gammelt jagtslot med omkringliggende vinmarker i Norditaliens naturskønne og bjergrige Alto Adige-region.

Men da hun så stedets potentiale og - ikke mindst – forelskede sig i dets ejer, viste der sig hurtigt at gemme sig både visionær og driftig entreprenør i kvinden, som siden midten af 80’erne har formået at gøre firmaet med hendes eget navn til en af Alto Adiges førende vinproducenter.