2019 Andremily Grenache

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 1.299,00

" This wine absolutely ROCKS" – Andremily

Når man har så god en forståelse for terroir og druesorter som Jim Binns fra Andremily har, kan man på baggrund af en dogmefri vinproduktion skabe enestående cuvéer.

Det har altid været de europæiske vinområders styrke, at de gennem flere hundrede år har lært at mestre deres lokale druesorter. Modsat har de oversøiske områder kæmpet med at skabe sig en lignende fortælling og branding, som forbrugerne kan forstå og navigere efter. Men for Jim Binns er det en foræring.

Hans Grenache cuvée trækker både inspiration fra GSM-blandingsforholdene fra Châteauneuf-du-Pape i Sydrhône, men låner også lidt inspiration fra det spanske, da den lokale Rioja-druesort, Graciano, pludselig finder vej til blendet. Et kreativt indspark, der havde fået traditionalisterne til at kalde vinen for galskab, men som i hænderne på Jim Binns bliver til en lille genialitet.

Vinen er stor og fyldig, men har finkornede tanniner til at give vinen tekstur, og en velintegreret syre, som giver lethed til det modne frugtudtryk. Her er både noter af røde og mørke bær, som ledsages af klassiske Grenache-toner af friske krydderurter. Spanierne og franskmændene, som ellers har mange hundrede års historie for at fortolke Grenache, må rive sig i håret af frustration over at se sig så massivt udfordret af denne virtuose winemaker!

Vinen har lagret 21 måneder i en blanding af franske barriquefade på 225 liter og 600 liters demi-fluids, hvoraf 50% har været nye. 

97 point | Jeb Dunnuck

“Moving to the 2019s from bottle, the 2019 Grenache offers a slightly more floral and perfumed style, with kirsch liqueur, herbes de Provence, sandalwood, and licorice. This carries to a medium to full-bodied Grenache that has a seamless, layered texture, beautiful tannins, and a great finish. It's a more ethereal, perfumed, ultra-fine effort that will drink well for 15 years or more.”

95 + point | Robert Parker

” The 2019 Grenache is blended with 11% Mourvèdre, 6% Syrah and 4% Graciano and was made using 65% whole clusters. Fruit comes from the Slide Hill Vineyard in Edna Valley, and the Alta Mesa Vineyard, Larner Vineyard and Harrison-Clarke Vineyard in Santa Barbara County. It was matured for about 21 months in 50% new French barriques and 600-liter demi-muids and 50% used French barriques. Deep ruby in color, it opens with savory tones of tar and loamy earth that give way to potpourri, cinnamon stick, prosciutto and black cherries. The medium-bodied palate is bright and juicy with fragrant fruits, fine, grainy tannins and bright acidity, and it has a very long, latent, spicy finish hinting at further improvement in bottle.”

94 point | Vinous

“The 2019 Grenache marries textural richness with energy. It’s a big wine, like all these wines are, but there is good vibrancy to the flavors. Sage, rose petal, mint and chocolate.”

Andremily

Jim Binns er manden der har været højrehånd for Manfred Krankl hos kulthuset Sine Qua Non fra 1996 og frem til 2011, hvorefter han startede sin egen vingård: Andremily. Udgangspunktet er stadig topklasse Syrah fra udvalgte marker langs den Californiske højderyg.