2021 Grauburgunder Kitzeck-Sausal

Steiermark
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 391521
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 159,00

93/100 Falstaff, , Kompleks, saftig og finesserig Grauburgunder på tårnhøjt niveau. En vin der på smukkeste vis kombinerer fuldmoden frugt med raceren syre og vibrerende mineralitet. Uimodståelig duft af Conference pære, litchi og modne limefrugter, komplementeret af knuste sten og grønne urter. Vinen fylder godt ud i munden, med noter af modne pærer, grape og saftige grønne æbler, suppleret af mandelkerne, våde sten og mynteblade. En umådelig flot og seriøs Grauburgunder fra Wohlmuth's hånd.

Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 400-540 meter over havets overflade, med en gennemsnitlig hældning på op til 60%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød skifer, samt kvarts. De hele drueklaser håndhøstes ganske sent og selekteres grundigt. Inden druerne presses blidt, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i 8-19 timer for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på gamle fade, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 7 måneder, hvilket giver vinen en lettere cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Weingut Gerhard Wohlmuth

Siden 1803 har Wohlmuth familien været dedikeret til vindyrkningens kunst. Ejendommen er beliggende i Kietzeck im Sausalâ i sub-regionen Sadsteiermark, i Østrigs sydøstlige hjørne.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.