Domaine Michel Magnien et Fils

Domaine Michel Magnien et Fils er navnet på et traditionsrigt og familieejet Bourgogne-vinhus i Morey-Saint-Denis, der har specialiseret sig i klassiske og egnstypiske vine lavet efter økologiske og biodynamiske principper.


pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden

Familien Magnien kan føre sine rødder som vinproducenter i Bourgogne fem generationer tilbage.

Nyeste skud på stammen, Frédéric Magnien, valgte efter sin vinuddannelse i Bourgogne og et par studieophold hos toneangivende vinhuse i USA at melde sig under fanerne i familiefirmaet i 1993, hvor han siden sammen med sin far, Michel, påbegyndte den omlægning af produktionen til økologiske og biodynamiske principper, som blev fuldendt i 2015 med modtagelsen af Demeter-certificeringen.

I dag udgør antallet af vinmarker i alt 18 hektar, som traditionen tro er beplantet med de for området klassiske druer, Pinot Noir og Chardonnay.

Efter endt plukning havner de i kælderen, hvor de gennemgår spontan fermentering, lagring på enten eg eller i lerkrukker samt ingen filtrering for at sikre et så naturligt og rent slutprodukt som overhovedet muligt.

Resultatet er en række utrolig karakterfulde og egnstypiske kvalitetsvine, som uden tvivl vil begejstre fans af både fransk vin i almindelighed og Bourgogne i særdeleshed!

Bemærk i øvrigt også, at den dygtige og visionære Frédéric Magnien desuden laver sin egen vin under eget navn, som selvfølgelig også findes i vores sortiment.