Domaine Michel Magnien et Fils

Da Frédéric Magnien overtog driften af sin fars vingård, indledte han en ny og moderne æra for domainet. Ved helt at fjerne brugen af nye egetræsfade, konvertere til biodynamisk vitikultur og inddrage amforalagring i produktionen, har Frédéric løftet den lille vingårds niveau til helt nye højder.

Frédéric har fra barnsben lært sin fars, Michel Magniens, marker og håndværk at kende. Han har arbejdet hos vinbønder i Californien og Australien, og han har læst ønologi på universitetet i Bourgogne. Så det er på baggrund af en stor mængde af både viden og erfaring, at Frédéric finder selvtilliden til at sætte en helt ny retning for sin fars vingård.

Den nye kurs har sikret Domaine Michel Magnien en plads blandt de nye og visionære producenter i Bourgogne, og deres vine smager bedre end nogensinde før.

pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden

Året er 1946, og en ung Michel Magnien arbejder i sin fars blot 4 hektar store vinmarker i Bourgogne. Han har store drømme og håber med tiden at kunne udvide den beskedne mængde vinstokke med nye og spændende parceller fra regionen.

Det er en vision, han gør alvor af, da han fra 1967 til 1991 i samarbejde med sin hustru Dominique begynder at opkøbe markparceller på tværs af Côte de Nuits. De nye indkøb tæller blandt andet plads i eksklusive marker som Grand Cru-markerne Clos de la Roche og Clos Saint-Denis samt Premier Cru-markerne Les Millandes i Morey-Saint-Denis og Les Cazetiers i Gevrey-Chambertin. Michel Magnien flasker det dog ikke i eget navn, men sælger druerne videre til et kooperativ i Morey-Saint-Denis. Men alt det skal til at ændre sig. For helt som Michel Magnien gik rundt med sin far og drømte, således går hans egen søn, Frédéric, også rundt med store visioner.

Frédéric Magnien – et talent tager form

Frédéric Magnien får første gang jord under neglene, da han i 1987 begynder at lære vinbondens ædle kunst fra sin far, Michel Magnien. Men som så mange sønner før ham, ønsker han at udfordre faderens metoder. Han vil ud og se, hvordan man bærer sig ad med vinproduktion ude i verden, og han rejser til Californien for at arbejde hos Josh Jensen ved Domaine Calera og hos Garry Farr ved Bannockburn Vineyard. Hans udenlandseventyr varer i to år, og da han vender hjem for at hjælpe sin far med høsten i 1993, er Frédéric slet ikke i tvivl – han skal arbejde med vin, og hans tørst efter viden er større end nogensinde.

Han studerer efterfølgende på universitetet i Bourgogne, hvorfra han uddanner sig til ønolog. Med sin både praktiske og teoretisk funderede viden er han nu klar til at igangsætte de ændringer, han ved vil løfte familiens vingård til det næste niveau. Det handler om skånsomt arbejde i markerne og et ufravigeligt fokus på terroirets betydning.

Først økologi, og så biodynamik

Første skridt i Frédéric Magniens plan er at få vingården økologisk certificeret. Han ved, at store Bourgognevine begynder i marken. Pinot Noir er en utroligt porøs og påvirkelig druesort, og det kræver stor opmærksomhed og nøjagtighed at kultivere den rigtigt. Men Frédéric er først lige begyndt, og hans næste mål er biodynamisk certificering.

Domaine Michel Magnien bliver i 2015 biodynamisk certificeret under Demeter, og det er nu 100% Frédéric, der styrer slagets gang på vingården. Han implementerer flere nye tiltag, hvor han blandt andet benytter leramforaer og har skruet gevaldigt ned for mængden af nyt egetræ i lagringen.

Vi kunne nærmest ikke genkende vinene, da vi smagte dem i de nye årgange, men vi er henrykte over skiftet! Vingården har virkelig genfundet sig selv og har allerede nu etableret sig som en af de helt store personalefavoritter med deres særegne, terroirdrevne og ærlige måde at producere Bourgogne-vine på.