Domaine Joblot

Domaine Joblot er et traditionsrigt vinhus beliggende i Bourgogne-området Givry, der laver vine af en sådan kvalitet, at selveste Robert Parker har kaldt det ”fuldstændig fortjent”, at de regnes som en af Bourgognes store producenter.

pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
  1. Givry 1.Cru Clos Servoisine Rouge

    Herlig frisk og præcis i frugten, hvor røde frugter som jordbær og hindbær dominerer udtrykket, men suppleres fint af krydderier og rosenblade. Smagen er helt præcis og intens med en vægtløs lethed, som giver finessen.

    Den muligvis mest elegante af vinene fra Joblot. Her høster Joblot fra en parcel på kun 2,5 hektar med stenholdig jordbund. Pinot Noir druerne afstilkes 100 % inden gæringen på fad. Vinen lagres i 16 måneder på fad inden aftapningen. Den kompromisløse tilgang til vinproduktionen hos Joblot udløser her en kompleksitet og dybde som nærmest er uhørt for området. Nyd denne ung og frisk, eller nyd den udvikle sig i op til 12 år fra høståret.

    kr. 419,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Givry 1.Cru L'empreinte Rouge
    Fuld balance fra det øjeblik man dufter til denne vin. Her er modne jordbær, lidt rød blomme og ristede noter fra fadet nedenunder. Smagen har god fylde, hvor de enkelte elementer står i god balance med hinanden. Her er noter af mørk frugt, mokka og mørk chokolade., , -----, Empreinte er en helt ny vin fra domaine Joblot, som er en idé som Juliette Joblot har ført ud i livet. Idéen er at præsentere en gammeldags version af balance, hvor der er sammenstukket parceller fra de forskellige 1.er cru marker som Joblot ejer i Givry. Der udvises vanlig omhu med alle aspekter fra sorteringen af druer i marken, til lagring på små fade i kælderen.
    kr. 439,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
Domaine Joblot

Den franske konge Henri IV, der regerede landet fra 1589 til 1610, havde ifølge legenden en særlig forkærlighed for vine fra området Givry i Bourgogne.

Som officiel appellation har Givry dog kun eksisteret siden 1946, hvilket var omkring det tidspunkt, hvor grundlæggeren Charles Joblot besluttede at stoppe sin frugtproduktion og i stedet begynde at dyrke vin.

Alligevel var det først i 1960’erne, da hans søn Marc overtog styringen, at man begyndte at udsende flasker under navnet Domaine Joblot.

Siden gik stafetten videre til sønnerne Jean-Marc og Vincent, som var dem, der for alvor etablerede Domaine Joblots renommé som en af Givrys absolut bedste vinproducenter.

I dag er det så fjerde generation i skikkelse Jean-Marcs datter Juliette, der har overtaget ledelsen, og hun har formået både at sætte sit eget personlige præg på huset og samtidig videreføre dets klassiske dyder og tårnhøje kvalitetsniveau.

Helt i overensstemmelse med Givry-traditionen produceres der både rødvin og hvidvin lavet på Pinot Noir og Chardonnay, som stammer fra nogle af områdets bedste marker på i alt 14 hektar med vinstokke fra 20 år og opefter.

Det resulterer i en relativ beskeden årlig produktion på omkring 6.000 flasker, hvoraf de 80 % er rødvine, af en sådan kvalitet, at selveste Robert Parker på et tidspunkt hyldede Domaine Joblot med ordene: ”regnes fuldstændig fortjent som en af Bourgognes store producenter”.

Så er man på udkig efter klassisk Bourgogne, der forener både attraktiv pris og tårnhøj kvalitet, er Domaine Joblot et oplagt bud!