Carpinus

Hos Edit & Istvan Bai er der fokus på at god vin fremstilles i vinmarken, så de passer på deres vinstokke med et minimum af sprøjtning. Målet er at skabe et sundt og bæredygtigt miljø i marken, hvilket gøres gennem fornuftige afgrøder mellem rækkerne med vinstokke.

pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden
  1. Furmint Tokaji Late Harvest
    En sød dessertvin fra et af verdens klassiske områder. Vinen fremstår med en herlig frisk duft, hvor moden abrikos, appelsinskal og hvide blomster star I god balance. Smagen har sødme, der balanceres a fen god syre. God fedme og en herlig længde på eftersmagen. Denne vin passer glimrende til søde desserter, gerne med frugt hvor syren kræver lidt modspil. Denne desservin er fremstillet af Furmint fra en enkelt vinmark som er plantet i 1980; Lapis. For at opnå den flotte sødme er druerne plukket i slutningen af oktober, en hel måned senere end normalt. Det opbygger en større mængde af sukker i druerne, der giver den søde vin. Efter høsten er druerne gæret og lagret på ståltank, for at bevare sødme, syre og friskhed i smagen. Vinen har 95 gram restsukker, 5,5 gram syre og kun 9% alkohol.
    kr. 115,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

7 varer

Faldende orden

Carpinus er et familieejet vineri som ligger i den østlige del af Ungarn. Her ligger det klassiske vindistrikt Tokaji, som igen får stor opmærksomhed. Dette område har et unikt klima og nogle muligheder for at fremstille især søde vine på absolut højeste niveau. De senere år er der sket en markant udvikling i kvaliteten på de tørre vine fra området, hvilket har fået interessen til at vokse.

Alle vingårdens marker er tilplantet i 1980erne, så i dag har vinstokkene en alder hvor der er god intensitet og balance i den endelige vin. Furmint og Hárslevelu er de primære druesorter, som bruges både til de tørre og søde vine.

Vingårdens navn Carpinus betyder Avnbøg og er opkaldt efter et stort træ på ejendommen.