2013 Piante a Lapio Campania

Campania Capri
Hvidvin - Varenummer: 50001070
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 799,00

Du har garanteret ikke hørt om druesorten Fiano før, men det er heller ikke så underligt. Det er en lokal druesort, som er blandt dem, som Raffaele Pagano, geniet bag Joaquin, har sat sig for at genoplive i Campanien. Raffaele er den slags vinmager, der går hele vejen, når han skal skabe en vin. Han er fuldstændig ligeglad med, at Fiano-druen er et uskrevet blad for størstedelen af verdens vindrikkere og at Campanien er en forholdsvis ukendt vinregion for den almindelige forbruger. Han går hele vejen, når det kommer til at kredse om de lokale druesorter.

Til hans Piante a Lapi cuvée høster han druerne fra én enkelt parcel, der er knap en hektar stor. Stokkene er utroligt gamle og ligger på en alder mellem 80-100 år. Det giver druer med en imponerende mostintensitet. Bag marken ligger der en stor skov, som giver læ og hjælper marken med at opnå sit unikke mesoklima. Og Raffaele Pagano lader vinen lagre hele 10 år i egen kælder, før han frigiver den. Han vil sikre sig, at den befinder sig præcis på det punkt, hvor han mener, den er drikkeklar, før han sender den på markedet. Således er 2013 den seneste årgang af vinen.

Glæd dig til en helt gennemført unik vin med en smuk, gylden farve, som åbner med en duft af nødder, honning, tørret frugt og nedfaldsæbler, som skyldes den smukke flaskeudvikling. Det følges op med mere ungdommelige noter af tropisk frugt, citrus og modne stenfrugter. Det er en gennemført seriøs vinoplevelse, som viser, hvor stort et potentiale der gemmer sig i de glemte druesorter.

Vinen har lagret fem år på en blanding af kastanje- og akacietræfade.

93 point | Vinous

”Considering the ten years that the 2013 Piante a Lapio has rested in the winery before release, the vibrant yellow-gold color alone is stunning. Its aromatics impress even more, blending roasted almond and hazelnut with honeyed florals and crushed yellow apple. It smooths over the palate, weighty yet lifted and distinctly savory, with a slight tropical citrus profile complicated by depths of saline minerals and hints of rum raisin, yet not sweet by any scope of the imagination. The 2013 tapers off with tension, and young peach and dried apricot nuances stick around. The Piante a Lapio is a serious meditation wine, produced from 80-to-100-year-old Fiano vines and matured in a mix of chestnut and acacia casks for five years. It’s a stunning wine for the more adventurous palate.”

Joaquin

Joaquin's helt særegne metoder bliver brugt på alle hans vine, hvilket skaber en unik filosofi der kendetegner Joaquin. Mottoet er: 'En ny årgang, et nyt projekt'. Slipper druerne ikke igennem Raffaele's egen kvalitetstjek, bliver de solgt og vinen udgår den årgang. Kun de vine der udmærker sig til den høje standard, produceres og frigives.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.