Champagne Reserve Brut 1.Cru
Premier Cru Champagnerne fra Frederic Maletrez besidder enestående kvaliteter, og det skyldes hans nidkære sans for detaljerne. Et enkelt procentpoint til eller fra på de forskellige druesorters mængde i blendet, kan være altafgørende for hvordan Champagnen ender med at smage. Og dosage - det skal doseres med millimeter præcision – men Frederic Maletrez arbejder med rolig hånd, og styrer mesterligt sine Champagner i mål.
I denne Champagne udtrykker Frederic Maletrezs skønne håndværk sig med en duft af saftige gule æbler, pomelo, citroner, hassel- og valnødder og friskbagt briochebrød. Det bliver ledsaget af elegante, fine små bobler som holdes sammen af en stram, frisk syre. 1er Cru statusen er i den grad velfortjent.
Et formidabelt glas til festlige lejligheder, som du også snildt kan servere til diverse skaldyrsretter.
96/ 100 point | Flaskehalsen
"Omkring 300 kroners-klassen er ofte der, de seriøse Champagner begynder at melde sig. Der findes enkelte lækkerier, der er billigere, men ofte skal man lidt højere op i pris for at finde de ædle bobler, hvis de også skal sætte sig sine aftryk. Frederic Maletrez har imidlertid formået at skabe en rigtig flot og afstemt Champagne til en meget fornuftig pris i denne Premier Cru Reserve Brut. Den er sammensat af 42% Chardonnay-druer, 36% Pinot Noir og 22% Meunier. Det giver både noget til de syre-ivrige smagsløg, til den bløde mundfornemmelse og til sammenhængskraften mellem friskhed og rundere frugt. Boblerne er livlige og insisterende, uden at de bliver alt for vilde, og det giver samlet set en behagelig, tilgængelig og rigtig flot Champagne med masser af store smagsflader. "
92/ 100 point | Vinhjernen
"Fin næse med æblekælder og nybagt brød. Munden har ivrig mousse og mellemfine bobler. Krydret, fyldig og robust mund. Nydelig vin til rimelige 315,-"
Guld | Concours Vignerons Independant
Guld | Guide Champagne
Frederic Maletrez
”Omhyggeligt arbejde i marken, den strengeste udvælgelse af druer samt omhu i kælderen. Ellers nytter det jo ingenting!”.
Sådan har Frédéric Maletrez selv formuleret, hvad der efter hans mening har gjort ham til en af Champagnes meget roste producenter.