2021 Piquette

Rosévin - 75,00 cl. - 7,00% vol. - Varenummer: 3226421
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 175,00

Inden Champagne-metoden satte system i, hvordan man kunne forvandle druemost til mousserende vin, lavede man den vintype, som populært kaldes ”Petillant Naturel”, på tværs af hele Europa. Den blev populær, fordi den med sin sprudlende frugt, fine, forsigtige bobler og lave alkohol, var perfekt som tørstslukker. Og nu har Peter Work fra Ampelos Cellars lavet sin version af den læskende vintype.

Den er lavet på en blanding af Grenache og Syrah druer, og boblerne skabes ved at tilsætte en lille smule sukker og gær, som er lige præcis nok til at starte en 2. gæring i flasken. Herefter forsegles flasken med kapsel, så kuldioxid fra gæringen bliver i vinen og gør den mousserende.

Glæd dig til en levende og legende let vin, som sprudler af energi og bobler og som smager saftigt af røde bær, hvor det særligt er jordbær, kirsebær og hindbær, som vi fornemmer. Det ledsages af en skøn, frisk syre og bør generelt angribes som en vinøs tørstslukker, som skal serveres ordentligt afkølet. Og sørg lige for at have mere end én på køl, det her forsvinder hurtigt.

Ampelos Cellars

Danske Peter Work valgte efter terrorangrebet på World Trade Center i 2001 at sadle helt om og realisere en gammel drøm om at blive vinavler i Santa Barbara, hvor han sammen med sin kone etablerede Ampelos Cellars, der producerer deres roste vine udelukkende efter økologiske og biodynamiske principper.