2020 Riesling Krötenpfuhl Grosse Lage

Nahe
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 614420
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 349,00

Sprudlende frisk, sitrende syrlig og rank som en gardehusar. Ja, det er nærmest militant i sit udtryk, på den måde at Riesling Krötenpfuhl står helt koldt, afmålt og skarpt. Men det er præcis sådan at Riesling skal være, og det fungerer!

Når vi dufter til vinen, er det første vi kommer til at tænke på: Æbler. Helt sprøde, knasende, grønne æbler, som snører munden sammen i et henrivende syrebid. Herefter springer associationerne videre til krydderurter fra haven, friskpressede citroner, våde sten, hvide blomster og et mere modent og saftigt, gult æble dukker også op. Smagene fremstår helt glasklare og uspolerede, og enhver Riesling elsker vil føle sig rigtigt godt behandlet.

Vinen er lavet på håndhøstede druer fra en vinmark som ligger lige over Krötenpfuhl landsbyen. Her består jordbunden af grus, sand og så den tyske specialitet: Løss. En frugtbar og næringsholdig jordtype, som er perfekt at dyrke afgrøder i, heriblandt vindruer. Vinen er spontangærret på rustfri og temperaturkontrollerede ståltanke, og har herefter lagret sur lie i 10 måneder.

Weingut in den Zehn Morgen

Weingut in den Zehn Morgen er et ambitiøst og fremadstormende vinhus beliggende i naturskønne omgivelser i Bad Kreuznach i vinregionen Nahe, der har specialiseret sig i klassiske og egnstypiske vine. 

De er på en mission om at genetablere deres hjemstavn som ét af Tysklands fornemmeste vinområder. Og man må sige, at de ikke er bange for at lægge handling bag ordene. For kvaliteten i vinene er helt forrygende, og i Tyskland er man pludseligt begyndt at tale i krogene om dette nye og interessante vinhus.