Ungarn

Ungarn nævnes sjældent på listen over verdens helt store vinlande, men det østeuropæiske land har faktisk en lang og glorværdig tradition for at fremstille både spændende og alsidige vine.


pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden
  1. Furmint Tokaji Late Harvest
    En sød dessertvin fra et af verdens klassiske områder. Vinen fremstår med en herlig frisk duft, hvor moden abrikos, appelsinskal og hvide blomster star I god balance. Smagen har sødme, der balanceres a fen god syre. God fedme og en herlig længde på eftersmagen. Denne vin passer glimrende til søde desserter, gerne med frugt hvor syren kræver lidt modspil. Denne desservin er fremstillet af Furmint fra en enkelt vinmark som er plantet i 1980; Lapis. For at opnå den flotte sødme er druerne plukket i slutningen af oktober, en hel måned senere end normalt. Det opbygger en større mængde af sukker i druerne, der giver den søde vin. Efter høsten er druerne gæret og lagret på ståltank, for at bevare sødme, syre og friskhed i smagen. Vinen har 95 gram restsukker, 5,5 gram syre og kun 9% alkohol.
    kr. 115,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

8 varer

Faldende orden

Den historiske vinproduktion i Ungarn kan spores næsten 2.000 år tilbage, hvor den i lighed med andre lande i Europa blev introduceret af romerne.

Undervejs har den overlevet flere omtumlede perioder –  bl.a. islamisk besættelse, hvor der var alkoholforbud, 1800-tallets omfattende vinpest og kommunismen med dens fokus på masseproduktion frem for kvalitet.

Efter murens fald har Ungarn – takket være omfattende investeringer - igen formået at tilbageerobre sin plads som en af Europas store og traditionsrige vinlande.

Af Ungarns i alt 22 vinregioner er der ingen tvivl om, at Tokaj, der ligger i den nordøstlige del af landet på grænsen til Slovakiet, er den mest kendte, hvilket især skyldes områdets populære dessertvine.

Men der produceres også mange andre spændende ting i det – stadig – ufortjent oversete vinland, hvor de mest populære druer hedder Furmint og Harslevelu.