Champagne

Champagne er kendt over hele verden for sine mousserende vine af høj kvalitet, og er placeret i det nordøstlige Frankrig. Det er her, at de berømte champagner, der ofte betragtes som de fineste og mest eksklusive vine i verden, er produceret i århundreder.

Regionen strækker sig over mere end 33.000 hektar i Aube, Marne, Haute-Marne, Seine-et-Marne og Ardennes-departementerne i Frankrig, og er opdelt i fem hovedområder: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne og Aube. Disse områder er yderligere opdelt i 320 cru'er, der er klassificeret som grand cru, premier cru eller cru.

Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 46

Faldende orden
 1. Grande Reserve ½ fl.

  Top cuvée fra det ældste hus i Champagne. Grande Reserve har en ekspressiv duft med røde hindbær, citrus og grønne æbler i skøn harmoni. I munden er der en fin mousse med mineralske toner. Smagsnuancerne byder ind med tørrede frugter, samt en god friskhed. En yderst kompleks Champagne, der vil være flot alene, men også med stor fornøjelse kan serveres sammen med let krydrede retter, eller skaldyr.

  kr. 315,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Le Selection

  Elegant, forfriskende og frugtfyldt Champagne. Smuk citronfarvet kantmed fine små bobler, der stiger op adglasset. En indsmigrende duft rammer øjeblikkeligt næsen med noter af hvide blomster, gule æbler, pære, citrus og brioche. I munden opleves vinen sprød og raffineret med en helt præcis frugtsyre og kalket mineralitet. Smagen er meget fokuseretmed både gule og grønne kernefrugter, som understøttes af friske liljer, nybagt brød og knuste flintesten. Finesse og renhed er nøgleordene her - De Saint Gall's absolutte kendetegn.

  kr. 329,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Demi-sec Millesime La Préférence
  Friskhed og blød indsmigrende frugt, der vælter op ad glasset. Her er noter af tropiske frugter, ristede mandler og blomster. Smagen er i balance, hvor frisk frugtsyre følges med den modne frugtkarakter i vinen. Igen er der noter af blomster og tropiske frugter. En god renhed og intensitet afslutter på flotteste vis. Nyd denne til lette kager, frisk frugt eller modne oste., , -----, , En velbalanceret Champagne hvor frugt, sødme og syre går op i en højere enhed. Med en deosage i den sidste ende på 35 gram sukker per liter, så kræver det stor kompleksitet i frugten for at opnå balancen. Det får Baron Albert ved at bruge 70 % Chardonnay, hvoraf 35 % er vinificeret i egetræsfade, 20 % Pinot Noir og 10 % Pinot Meunier. Alle druer er høstet i samme årgang og kombineret inden vinen er lagt til lagring på den klassiske flaske i mere end 7 år i husets gamle kældre.
  kr. 339,00
  Tilføj til ønske liste
 4. Champagne | CV | 18 | 30 | Blanc de Blancs Extra Brut
  JS 93
  Vinen er gylden i farven med herlige åbne noter af moden citrusfrugt og friske æbler. En Champagne med stor fylde og intensitet, men med chardonnay druens klassiske præcision. Moussen er super fin og cremet med små fine bobler. Den rene frugt holder ved, med ekstra noter af lyst brød. En vin der kan drikkes når som helst på dagen, gerne til skaldyr eller modne oste. En Champagne som er en kombination af viden fra hhv. Champagne og Bourgogne. Vinen fremstilles 100 % af chardonnay druer som er høstet fra 1er cru landsbyen Grauves, hvor jordbunden er meget kalkholdig og giver vine med stor finesse. En del af vinen gæres på brugte fade fra Leflaive i Bourgogne, inden vinen blandes og lægger på tanke i et år inden den kommer på flaske. Vinen ligger 42 måneder inden degorgering med 4,5 gram sukker per liter. Dette giver en vin med små fine bobler og en god kombination af frisk frugt og brødnoter., , 93 point Wine Enthusiast "This brilliant wine is the result of a partnership between Erick de Sousa in the Côte des Blancs and Burgundian Chardonnay specialist Olivier Leflaive. It shines with crisp white fruit and citrus flavor, textured with minerality. Bottle age has let a touch of toastiness creep in, making it very ready to drink."
  Special pris kr. 399,00 Normalpris kr. 499,00
  Tilføj til ønske liste
 5. Grand Blanc de Blancs Brut
  D 95
  JS 93
  RP 92

  95/100 POINT | Ultra fokuseret ren Chardonnay Champagne fra Gosset. En duft af hvide blomster, fersken og citrusfrugter blander sig med en svag brødtone. Smagen er intens, men stadig med stor flot balance. Smagen er baseret på stor frugtrigdom med noter af grønne æbler og moden citrus. En fremragende Champagne, der passer flot til fiskeretter, eller som en eksklusiv velkomst.

  kr. 609,00
  Tilføj til ønske liste
Side
pr. side
Vis som Grid Liste

Varer 1-24 af 46

Faldende orden

Champagne er begunstiget med et unikt terroir med jord, der består af kalksten og ler, som giver en særlig mineralitet og syrlighed til vinene. Champagne-vinene er også kendt for deres kompleksitet og dybde på grund af deres lange lagring på bundfaldet. Vinene er ofte lavet af en blanding af tre druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

Champagnes historie er lang og med en stolt tradition for vinproduktion. Mange af de største champagne-huse kan spore deres rødder tilbage til det 18. århundrede. Den traditionelle metode til produktion af champagne involverer en andengæring i flasken, hvilket resulterer i den karakteristiske boblende tekstur, der har gjort champagnen berømt over hele verden.

Champagne-regionen er også hjemsted for mange mindre champagne-producenter, der producerer mindre kendte, men ikke mindre kvalitetsrige champagner. Disse producenter er kendt for at arbejde med mindre mængder druer og have en større opmærksomhed på håndværket og detaljerne i deres produktion.

Champagne er et must-visit for enhver vinelsker og tilbyder også smukke landskaber og charmerende landsbyer at udforske. Fra verdensberømte champagne-huse til små familieejede producenter, er der noget for enhver smag i Champagne.