Champagne

Champagne er kendt over hele verden for sine mousserende vine af høj kvalitet, og er placeret i det nordøstlige Frankrig. Det er her, at de berømte champagner, der ofte betragtes som de fineste og mest eksklusive vine i verden, er produceret i århundreder.

Regionen strækker sig over mere end 33.000 hektar i Aube, Marne, Haute-Marne, Seine-et-Marne og Ardennes-departementerne i Frankrig, og er opdelt i fem hovedområder: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne og Aube. Disse områder er yderligere opdelt i 320 cru'er, der er klassificeret som grand cru, premier cru eller cru.

pr. side
Vis som Grid Liste

19 varer

Faldende orden
 1. Brut Millesime Blanc de Blancs Grand Cru MG

  Ekspressiv og kompleks Blanc de Blancs.Vinen står flot gylden i glasset med små fine bobler. Duften byder på citrus, abrikosog grønne æbler, som understøttes af ristede nødder, gær og brioche. Smagen er intens og meget fokuseret, hvor frisk frugt, hvide blomster, smør og ristet brioche, smelter sammen i en flot balance.
   
  Denne rene chardonnay er det optimale udtryk af druen fra vinmageren hos De Saint Gall. Høstet udelukkende fra landsbyermed Grand Cru status i underområdet Cote de Blancs i Champagne. Her er jordbunden optimal kalkholdig til at skabe den perfekte balance i chardonnay druerne. Vinen har ligget i de dybe kældre hos De Saint Gall i 5 år inden degorgering, hvilket er med til at sikre en god balance mellem frisk frugt oggod dybde fra den autolytiske udvikling i flasken.

  kr. 1.289,00
  Tilføj til ønske liste
 2. Champagne Brut Millesime La Préférence

  Knivskarp og fokuseret årgangschampagne med stor smagsintensitet og fine små bobler. Der er noter af brioche, hø, citrus og friske æbler, som samlet set giver god friskhed. I munden opleves vinen ganske blød,hvor de små bobler smyger sig rundt i mundhulen med flot balance mellem fylde og finesse. Masser af frisk frugt, komplementeret af klassiske noter af toast og brioche, fra den lange tid på bærmen. Et højt niveau, hvor smagsintensiteten gør at vinen vil passe flot til fine fiskeretter eller sprøde snacks.

  kr. 329,00
  Tilføj til ønske liste
 3. Champagne Cuvées Influences 4 fl.

  Med denne nye serie fra De Saint Gall, ønsker man at vise stilen fra det unikke terroir, man har i Champagne. Man har med 2000 vindyrkere adgang til store mængder af druer fra de bedste 1er Cru og Grand Cru landsbyer. Kældermester Cedric Jacopin mål er, at vise den stil som de enkelte byer kan tilbyde. Alle fire vine er degorgeret med lav sødme for, at fremstå så rene og elegante i udtrykket som muligt. Dosage ligger under 6 gram per liter.

  kr. 1.595,00
  Tilføj til ønske liste
 4. Grande Reserve MG
  • RP 91
  • WS 93

  Top cuvée fra det ældste hus i Champagne. Grande Reserve har en ekspressiv duft med røde hindbær, citrus og grønne æbler i skøn harmoni. I munden er der en fin mousse med mineralske toner. Smagsnuancerne byder ind med tørrede frugter, samt en god friskhed. En yderst kompleks Champagne, der vil være flot alene, men også med stor fornøjelse kan serveres sammen med let krydrede retter, eller skaldyr.

  kr. 1.025,00
  Tilføj til ønske liste
 5. Le Selection
  • RP 90

  Elegant, forfriskende og frugtfyldt Champagne. Smuk citronfarvet kantmed fine små bobler, der stiger op adglasset. En indsmigrende duft rammer øjeblikkeligt næsen med noter af hvide blomster, gule æbler, pære, citrus og brioche. I munden opleves vinen sprød og raffineret med en helt præcis frugtsyre og kalket mineralitet. Smagen er meget fokuseretmed både gule og grønne kernefrugter, som understøttes af friske liljer, nybagt brød og knuste flintesten. Finesse og renhed er nøgleordene her - De Saint Gall™s absolutte kendetegn.

  kr. 299,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

19 varer

Faldende orden

Champagne er begunstiget med et unikt terroir med jord, der består af kalksten og ler, som giver en særlig mineralitet og syrlighed til vinene. Champagne-vinene er også kendt for deres kompleksitet og dybde på grund af deres lange lagring på bundfaldet. Vinene er ofte lavet af en blanding af tre druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier.

Champagnes historie er lang og med en stolt tradition for vinproduktion. Mange af de største champagne-huse kan spore deres rødder tilbage til det 18. århundrede. Den traditionelle metode til produktion af champagne involverer en andengæring i flasken, hvilket resulterer i den karakteristiske boblende tekstur, der har gjort champagnen berømt over hele verden.

Champagne-regionen er også hjemsted for mange mindre champagne-producenter, der producerer mindre kendte, men ikke mindre kvalitetsrige champagner. Disse producenter er kendt for at arbejde med mindre mængder druer og have en større opmærksomhed på håndværket og detaljerne i deres produktion.

Champagne er et must-visit for enhver vinelsker og tilbyder også smukke landskaber og charmerende landsbyer at udforske. Fra verdensberømte champagne-huse til små familieejede producenter, er der noget for enhver smag i Champagne.