Domaine des Marrans

Domaine des Marrans er et lille og familieejet vinhus beliggende i hjertet af Beaujolais-distriktet i Fleurie, der laver klassiske og egnstypiske rød-og hvidvine.


pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden
  1. Beaujolais Blanc

    Fantastisk charmerende hvid Beajolais på 100% Chardonnay. Dejlig tropisk duft med ananas og gule blomster i fin forening. Helt cremet i strukturen, hvor Chardonnay druen viser sine gode brede kvaliteter. Fin frugtsyre til at give friskhed, men samtidig dyb og lækker. En god ledsager til en kraftig fiskeret.

    Det er kun 1 % af vinmarkerne i Beaujolais der giver hvidvin, så denne Chardonnay fra Domaine des Marrans er virkelig en specialitet. Da smagepanelet fik denne i glasset blev vi blæst helt omkuld af den store charme og personlighed i denne vin.

    kr. 179,00
    Tilføj til ønske liste
  2. Fleurie MG

    Fleurie er muligvis den bedste kommune i Beaujolais og leverer her fuld volumen. Åben og charmerende duft med noter af roser og sorte bær. Smagen er intens med super flot frugtsyre og blød charmerende frugtprofil. En herlig kombination af friske røde bær og lidt krydderurt. En frisk vin der er perfekt let afkølet til lettere retter.

    Flagskibet fra Domaine des Marrans. Fleurie er kommunen hvor vineriet ligger og de 2 parceller La Chapelle des Bois og Champagne leverer druerne til denne topvin. 45 år gamle vinstokke vokser i granitjord på sydvendte skråninger, noget nær optimale betingelser for vinen. DE økologisk dyrkede druer plukkes i hånden og gennemgår en 10 dage lang gæringsproces med det naturlige gær. Kort lagring på store egetræsfade inden aftapning på vingården. Kan gemmes op til 5 år fra høståret.

    kr. 369,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

6 varer

Faldende orden

Den nuværende ejer Jean-Jacques Mélinand overtog driften i 1970 efter sin far, og i 2008 kom også hans søn, den vinuddannede Mathieu, med i foretagendet.

Samlet set råder de nu over mere end 19 hektar vinmarker i Beaujolais, fordelt på 6 appellationer, hvor man udelukkende dyrker den for området så typiske drue Gamay samt en smule Chardonnay i en jordbund bestående af kalksten, mergel og kalk.

Der arbejdes hårdt i marken hele året, for at man kan producere den bedst mulige vin med et minimum af indblanding. Alt arbejde i vinmark og kælder er økologisk, men man er ikke certificeret.

Alle druer høstes i hånden og der selekteres kraftigt ved ankomst til vineriet. Alle rødvine gæres efter maceration carbonique-metoden, hvor de hele klaser lægges i en lukket tank og presser hinanden. Vinene lagres efterfølgende på store gamle egetræsfade i op til 15 måneder inden aftapning.

Resultatet er en række indbydende, velsmagende og meget egnstypiske vine, som henvender sig til alle med hang til både Beaujolais og fransk vin i almindelighed.