Calalta

Calalta er et lille familieejet vinhus i byen Mussolente for foden af Monte Grappa i Veneto, der tilstræber at lave lokale og terroirdrevne rød-og hvidvine med så lidt menneskelig indblanding som overhovedet muligt.


pr. side
Vis som Grid Liste

10 varer

Faldende orden
  1. Grier red IGT Veneto
    Det er en flot mørkelilla vin du her får i glasset. I næsen, let brændt marengs, kombineret med figner, lakridsrod, brombær, blommer og egefad. Meget få, men bløde og modne tanniner. Til gengæld dejlig frisk, stram syre og det kølige udtryk fra Syrah-druen som vi elsker det mest. Smagen slutter med solbær, tobak, beef jerky og finsk lakrids. Og den udvikler sig i glasset hele aftenen. En rigtig spændende sag der adskiller sig fra meget af det du normalt smager fra Veneto. Og vi kan li' det!
    kr. 225,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

10 varer

Faldende orden

De nuværende ejere, Nicola Brunetti og hans kæreste Giulia, overtog ledelsen i 2017 – otte år efter Nicolas bedstefar traf en beslutning om at genplante familiens marker totalt, så man i stedet for blot at sælge sine druer til andre producenter kunne lave sin egen vin.

Det betyder, at Calalta i dag råder over i alt 5 hektar vinmarker beplantet med en for området usædvanlig drueblanding i form af en blanding af Riesling, Bronner, Tai Rosso, Grenache, Cabernet Franc, Syrah og Merlot omkring 200 meter over havets overflade i en jordbund bestående af grus, sand og sten, som dyrkes efter rent økologiske principper

Her foregår det meste af arbejdet med håndkraft, og samme traditionelle tilgang går igen i kælderen, hvor vinene frembringes med naturlig fermentering, uden filtrering eller ”kunstig hjælp”.

Resultatet er en række karakterfulde og meget terroir-drevne vine, som tilbyder et nyt og spændende bud på vine fra et meget klassisk område.