2015 Lou Coucardié Blanc

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 229,00

Stor modenhed fornemmes allerede i duften på denne flotte hvidvin. Der er noter af moden tropisk frugt, liljer og en kalket undertone. I munden er vinen fyldig med god saftighed som tilføres af den rene frugtsyre og fadets indvirkning fornemmes kun som et svagt krydderi. En stor vin, der passer glimrende til fede fiskeretter.

Topklasse hvidvin fra Nimes i det sydlige Frankrig. Et blend af 50% Roussane og Grenache Blanc. Druerne er høstet i hånden, fra parceller med ekstra gamle vinstokke. Herefter er vinen gæret på 500 liters franske egetræsfade. Lagringen foregår med bundfaldet i 9 måneder på fade, inden aftapning.

91 point | Wine Enthusiast

"Equal parts Roussanne and Grenache Blanc blended with a smaller proportion of Viognier, this is a rich, mouthfilling dry white. The palate is fresh and lemony, accented by hazelnut, vanilla and smoke hints. It lingers on a long, honeycomb- and blossom-laced finish."

90 point | Wine Spectator

"Lovely lemon gelée, yellow apple skin, white peach and pear notes meld in this white, with light honeysuckle and white ginger accents through the finish. Shows range and energy, even with the extra bottle age."

Michel Gassier

Michel Gassiers familie har dyrket vinmarkerne i Rhônedalen i 4 generationer, og hans barndom har været brugt til at lege mellem vinstokke og tønder, når han ikke hjalp til og gik til hånde.

I dag laver han vine i eget navn og er blevet en bannerfører for innovation og nybrud i Rhônedalen. For Michel Gassier laver vin i det, han selv kalder for 'Rhônedalens bedst bevarede hemmelighed' – området Costières de Nîmes. Et område, hvis moderne vinhistorie først rigtigt begynder i 2004, da det officielt indlemmes i Rhônedalen. Men siden da har området gennemgået en mildt talt imponerende udvikling, hvor kvaliteten på vinene har nået et niveau, der placerer dem selvsikkert i toppen af hierarkiet blandt Rhônedalens appellationer uden, at det på nogen måde kan ses på priserne, vel at mærke.

Og denne fortjente status skyldes den imponerende indsats fra virtuose ildsjæle som Michel Gassier.

FYLD EN KASSE OG SPAR 10%

Bland frit kasser á 6 flasker og spar 10% på de vine, som ikke i forvejen er på tilbud eller kampagne. Aktiveres kun når din ordre indeholder 6, 12, 18 fl. osv.

Læs mere i vores handelsbetingelser her.