Sambuco Aperitivo
En aromatisk og elegant aperitivo på base af hyldeblomster (Fiori di Sambuco på italiensk) og limeskal. Den kan anvendes til et hav af forskellige drinks, hvor du ønsker et sommerligt strejf, men i vores optik, anvendes den bedst som hovedingrediensen i en Hugo Spritz!
Hugo Spritzen har spredt sig som en steppebrand fra det Nordlige Italien, og ud over hele Europa. Og serveres den iskold i sommervarmen, så forstår man godt, hvorfor tilslutningen har været så massiv.
Og det bedste af det hele er, at den er nem at lave!
Sådan blander du en Hugo Spritz:
1. Fyld et vinglas op med isterninger.
2. Fyld glasset 1/3 op med Sambuco Aperitivo
3. Tilsæt Prosecco for resten.
4. Pynt med en skive lime og en kvist mynte.
Hvis du ikke fylder glasset med isterninger, så brug målene: 4.5 cl. Limoncello til 9 cl. Prosecco.
Hvis du ønsker mere syre i din drink, så pres saften af en kvart lime ned i glasset og rør rundt.
Negroni Antica Distilleria
Mange har nok smagt en klassisk Negroni, som består af tre lige store dele gin, vermouth, Campari og – som prikken over i’et – en appelsinskive.
Selv om der hersker en vis tvivl om drinkens præcise oprindelse, mener mange, at den blev opfundet, da den franske general Pascal Olivier Count de Negroni på en bar i Firenze i 1919 bad bartenderen tilføje lidt mere kraft og alkohol til den ellers på det tidspunkt så populære drink Americano.