Inglenook Estate

Inglenook Estate er navnet på den historiske vingård, som den legendariske instruktør af bl.a. ”The Godfather”-serien, Francis Ford Coppola, købte i 1975, hvilket blev starten på hans bemærkelsesværdige vineventyr.


pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden
  1. Edizione Pennino Zinfandel
    Pennino Zinfandel har en koncentreret duft af brombær og hindbær, sammen med vanille og mokka fra fadlagringen. Den modne bærfrugt dominerer smagen og bliver fulgt op af stærk moden tannin og frisk frugtsyre. Vinen er fløjlsblød med stor fylde og fremstår som et klasseeksempel på hvor godt Zinfandel kan produceres., , , , Edizione Pennino er opkaldt efter Francis Ford Coppolas bedstefar. Etiketten viser to billeder, der illustrerer det sidste han så af sit hjemland Italien og det første han så af Amerika. Bugten ved napoli og Frihedsgudinden., Vinen er fremstillet af Zinfandel fra de bedste marker på ejendommen. Fora t kun få druer i hus med optimal modenhed, bliver plukningen foretaget over flere gange. Alle druer sorteres og afstilkes i hånden. Alle parceller vinificeres i små tanke, inden vinen lagres i op til 18 måneder på en kombination af franske og amerikanske egetræsfade.
    kr. 469,00
    Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

3 varer

Faldende orden

Historien om Inglenook Estate går helt tilbage til året 1879, da Gustave Niebaum - en finsk søkaptajn, vin-connoisseur og entreprenør - ankom til Napa Valley i Californien med det ene formål at bygge en vingård, som kunne konkurrere med de allerbedste fra Europa.

Selv om projektet lykkedes, løb Inglenook Estate ind i store problemer i det 20. århundrede, indtil den berømte filminstruktør Francis Ford Coppola i 1975 besluttede at købe det klassiske vinhus og genetablere dens historiske renommé.

I starten godt nok kun meningen, at han ville videreføre sin italienske familietradition og lave lidt vin til de nærmeste venner og familie, men som Coppola har udtalt, var det det lidt som at arve en fuldblods væddeløbshest og ikke bruge den, så efterhånden steg ambitionsniveauet.

Resten er som man siger historie. For selv om Coppola først opnåede retten til at bruge navnet Inglenook i 2011 - inden da hed det først Niebaum-Coppola Winery og siden Rubicon Estate Winery - lykkedes det ham gradvist at etablere sig som en af USA’s mest succesfulde vinmagere.

I dag er det meste af produktionen flyttet til det nye hovedkvarter, oplevelsesparken Francis Ford Coppola Winery i Sonoma, men det historiske Inglenook i Napa Valley er fortsat med at stå hans hjerte meget nært.

Herfra produceres der nemlig en række indbydende og meget egnstypiske rød-og hvidvine lavet på de klassiske druer som Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel, Sauvignon Blanc.

Af dem anbefaler vi især Edizione Pennino, Niebaum Estate Cabernet Sauvignon og RC Seserve Syrah, som selvfølgelig findes i vores sortiment.

Husk også at tjekke vores store og spændende udbud af Coppolas øvrige vine andre steder på dette site.