Dorst & Consorten

Dorst & Consorten.

Dorst & Consorten er navnet på Pfalz-vinmageren Stefan Dorsts særlige hjertebarn, hvor han sammen med prominente kolleger fra vinverdenen skaber spændende og ”non-konforme” vine, der ønsker at forene både tradition og innovation.

Som vinmager kan Stefan Dorst trække på mere end 40 års erfaring, bl.a. fra et mere end 15 år langt ophold i Sydafrika.

pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

I dag residerer han i den traditionsrige vinregion Pfalz i det sydvestlige Tyskland. De sidste tyve år har han stået bag projektet Dorst & Consorten, hvor han – som navnet antyder – er gået sammen med kolleger som Stefan Bietighöfer, Michael Naab, Andreas Siben m.fl. for at skabe en række ”non-konforme” vine, der bevidst ønsker at udfordre den brede smag, men samtidig forene ”tradition og innovation”.

Der er tale om både hvidvine lavet som blends på Sauvignon Blanc og Sémillon og Gewürtztraminer, Pinot Blanc, Scheurebe samt varietal-vine lavet på Pinot Noir, Riesling, Chardonnay samt – som et særligt levn fra Dorts fortid – den sydafrikanske nationaldrue, Pinotage.

Derudover er Dorst efter eget udsagn særligt stolt af sit bud på en moderne Vermouth (Merwut), som selvfølgelig også findes i vores sortiment – og hermed anbefales varmt!