Château Malescot Saint-Exupéry

Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Historien om Hahn Family Wines er en fortælling om mod, vision og en urokkelig passion for vin. Vingården er født ud af Nicolaus "Nicky" Hahns og hans hustru Gabys eventyrlyst. De forlod en tryg tilværelse som forretningsfolk, til fordel for at jagte pionerdrømmen i USA som vinbønder. Og vinene, man i dag kan opleve fra dem, er et vidnesbyrd om, hvor succesfuldt deres eventyr skulle vise sig at blive. Men det hele begyndte meget mere kaotisk, end det skulle ende.


Fra europæiske strabadser til californiske drømme 

Familien Hahns historie er tydeligt mærket af at have gennemlevet en tumultarisk tid. Nickys far, en jødisk banker fra Frankfurt, måtte flygte til Schweiz under Anden Verdenskrig, en begivenhed der kastede familien ud i en rodløs tilværelse. Nicky har under sin opvækst boet i England, Spanien, Portugal, Cuba og Los Angeles, og har gået i skole i både New York, Schweiz og München. Og med sådan en opvækst, gled Nicky helt naturligt ind i en tilstand som verdensborger, der konstant var på udkig efter nye eventyr. En rejselyst, der ledte ham til Santa Lucia Highlands i Monterey, Californien.


Terroirets skjulte potentiale

Nickys søn, Philip, beskriver sin far som en pioner, der var på udkig efter helt nye ting at kaste sig over, og i Santa Lucia Highlands i Monterey, Californien, der fandt han det. I 1980 opkøbte Nicky en række Cabernet Sauvignon-beplantede vinmarker og kastede sig hovedkulds ud i livet som vinbonde. Men det tog ikke mange årgange og en dybere dyk ned i vinens verden, før han begyndte at fornemme, at der var meget mere at opnå. For markerne besad et unikt, køligt terroir. Klimaet i Santa Lucia Highlands blev påvirket af markernes høje placering (366 m over havet), morgentågen og de kølige briser fra Monterey Bay. Samtidigt var der rigeligt med sol i løbet af dagen, som sikrede en god og lang vækstperiode. Betingelser, som Nicky mente var perfekte til Pinot Noir og Chardonnay. Så Nicky tog en kæmpe chance, og i slutningen af 90'erne omplantede han en stor del af sine marker til Pinot Noir og Chardonnay. Det var en kæmpe chance, og hvis det mislykkedes, kunne det have betydet enden på hans vineventyr. Men således gik det heldigvis ikke. Vinene blev en bragende succes og blev et vidnesbyrd om Nicky Hahns innovative tilgang til vinproduktion.


Santa Lucia Highlands bliver til en AVA 

Allerede i starten af 80'erne vidste Nicky Hahn, at de marker han rådede over i Santa Lucia Highlands, var helt unikke. Det helt unikke klima der herskede i disse højtliggende skråninger, var perfekte til at dyrke vin, og det fortjente en AVA-anerkendelse. AVA står for American Viticultural Area og gives til områder med særegent terroirudtryk og må angives på etiketten. Han allierede sig med sine naboer og kolleger, og med Nicky Hahn som frontperson lykkedes det dem i 1991 at få Santa Lucia Highlands anerkendt som sin egen AVA under Monterey AVA'en.


Nicky Hahn, den ukuelige ildsjæl 

Nicky Hahn havde allerede en imponerende karriere bag sig, da han kastede sig ud i livet som vinbonde. Men også der skulle han sætte sig et uudsletteligt præg på verdenen. Han skabte vingården Hahn Family Wines og fik givet Santa Lucia Highlands sin egen AVA. Alt dette, mens han delte sin tid mellem gården i Monterey og et arbejdsliv hjemme i Schweiz. Og som om det ikke var nok, så drev han også et over 20.000 hektar stort dyrereservat i Kenya, der både havde til formål at forbedre både dyrelivet og lokaløkonomien.

Nicky var på alle led og kanter en visionær og arbejdsom mand, og hans søn Philip Hahn, som i dag er formand i familievirksomheden, er ikke i tvivl om den arv hans far har efterladt sig. "Min far efterlod mig med én, uforglemmelig livslektion: Der er mange drømmere, men det er ikke nok at drømme, vi må også gøre."

Nicky Hahn døde i marts 2018, men hans entreprenante væsen, hans ukuelige sans for kvalitet og hans arbejdsomhed lever videre i Hahn Family Wines. Takket være ham er Santa Lucia Highlands kendt som et af Californiens mest spændende steder for kvalitetsvin, og takket være ham kan man smage Chardonnay og Pinot Noir derfra.