Armagnac Veuve Goudoulin

Armagnac er navnet på Frankrigs ældste brandy, der har været produceret i den sydvestlige provins Gascogne siden 1300-tallet, hvor den oprindeligt blev brugt til medicinske formål.

pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

13 varer

Faldende orden

Her finder vi producenten Armagnac Veuve Goudoulin, hvis historie kan spores helt tilbage til 1935, da grundlæggeren Madame Jeanne Ménal Goudoulin – efter at have mistet sin mand 10 år tidligere som følge af krigsskader – startede produktionen og salget af sin særlige udgave af den traditionsrige franske druebrændevin. Deraf navnet, som direkte oversat betyder: ”Goudoulin-enken”.

Siden overlod Madame Goudoulin i 1964 tøjlerne til sit barnebarn Christian Fauré, som i mange år havde lært håndværket helt fra bunden ved at arbejde tæt sammen med sin bedstemor. Han gik på pension i 2009, hvilket betød, at firmaet blev solgt til det Alsace-baserede G. Miclo Distillery, hvor man heldigvis har valgt at videreføre de mange års traditioner og knowhow, som er blevet opbygget i Armagnac Veuve Goudoulin siden begyndelsen.

Det betyder, at alle druer fortsat høstes i september og oktober, hvorefter mosten fermenterer og vinen lagres i ege-tønder inden destillering. Vinen destilleres en enkelt gang for at bevare terroirets udtryk og fadlagres derefter på egetræsfade, hvilket er med til at udvikle de helt særlige komplekse og raffinerede smagsnoter. Samtidig er det også i denne sidste fase, at alkoholniveauet sænkes pga. fordampning, hvilket meget poetisk går under navnet ”englenes andel”.

Vi fører mange forskellige årgange af dette spændende og traditionsrige mærke, som burde kunne tilfredsstille alle med smag for klassisk og velsmagende armagnac af tårnhøj kvalitet!