Resso Cava Organic Brut Nature
Josep Masachs har ejet vinmarker i Penedès siden 1920. Han startede med at producere stille vine til venner og bekendte, men vinene viste sig at være for gode til blot at være et hobby-projekt, og der måtte udvides! I dag drives vingården af 4. generation, og under ledelse af Joan og Alex Masachs, produceres der nu en bred vifte af fantastiske cuvéer – og Cava er selvfølgelig en af deres specialiteter.
Deres Resso Organic Brut Nature er en rank, frisk og sprudlende cava. Brut Nature-begrebet på etiketten signalerer, at der ikke er tilsat sukker-dosage, og det betyder, at der er skruet op for mineralitet og elegance. Så find skaldyrsfadet frem, for dette er perfekt til alt det gode fra havet!
Vinen er sammensat af de klassiske cava-druer (Xarel-lo, Macabeo og Parellada) og har lagret 10 måneder med bærmen, inden den er degorgeret og flasket.
Vinen har en flot strågul farve med grønne refleksioner, som lægger op til den skønne balance mellem det syrlige og det modne, som vinen besidder. Her er både noter af moden stenfrugt som fersken og nektarin og saftige, gule æbler – men også masser af citrus, citronskal og florale noter. Boblerne er små, fine og behagelige.
Dette er et skønt glas at nyde helt for sig selv, når tørsten efter bobler melder sig, eller til fisk eller skaldyr.