Resso Cava Organic Brut Nature

Spanien
Mousserende - 75,00 cl. - 11,50% vol. - Varenummer: 160200
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 119,00

Josep Masachs har ejet vinmarker i Penedès siden 1920. Han startede med at producere stille vine til venner og bekendte, men vinene viste sig at være for gode til blot at være et hobby-projekt, og der måtte udvides! I dag drives vingården af 4. generation, og under ledelse af Joan og Alex Masachs, produceres der nu en bred vifte af fantastiske cuvéer – og Cava er selvfølgelig en af deres specialiteter.

Deres Resso Organic Brut Nature er en rank, frisk og sprudlende cava. Brut Nature-begrebet på etiketten signalerer, at der ikke er tilsat sukker-dosage, og det betyder, at der er skruet op for mineralitet og elegance. Så find skaldyrsfadet frem, for dette er perfekt til alt det gode fra havet!

Vinen er sammensat af de klassiske cava-druer (Xarel-lo, Macabeo og Parellada) og har lagret 10 måneder med bærmen, inden den er degorgeret og flasket.

Vinen har en flot strågul farve med grønne refleksioner, som lægger op til den skønne balance mellem det syrlige og det modne, som vinen besidder. Her er både noter af moden stenfrugt som fersken og nektarin og saftige, gule æbler – men også masser af citrus, citronskal og florale noter. Boblerne er små, fine og behagelige.

Dette er et skønt glas at nyde helt for sig selv, når tørsten efter bobler melder sig, eller til fisk eller skaldyr.

93/ 100 point | Flaskehalsen

"Når jeg skal finde en helt tør flaske bobler, men når jeg samtidig ved, at mine gæster gerne vil have lidt bund og dybde på den ukomplicerede måde, falder valget gerne på en spansk Brut Nature. Og det kunne være denne Cava, der er lækker og levende i sine bobler, elegant og skarp i sin syre og alligevel rund i sin druesmag pga. De lidt højere temperaturer i Spanien, end man oplever i Spanien. Her har solen sat sit naturlige aftryk på druesmagen, og det giver en oplevelse af en Cava, der på samme tid bider fra sig i syren, men som også lægger en behagelig bund af blide frugter. "


Josep Masachs

Da Josep Masachs Llorach grundlagde sin vingård i de glade 1920eres Peñedes, så var det udelukkende som et hobbyprojekt. Han ville producere stille vin til sig selv, venner og familie. Men han viste sig at have talent for det. Flere og flere venner ville have del i sagerne, og han måtte udvide sine markbeholdninger. Hans søn, Josep Masachs Juvé endte med at vokse op blandt vinstokke og drueklaser, og da han som voksen overtog gården efter sin far, ville han gøre vin til sin levevej. Han omlagde i 1950 produktionen til Cava, som Penedes siden er blevet berømt for, og siden har Josep Masachs navnet fortsat med at være forbundet med god vin, der skal nydes sammen med gode venner og nær familie.

I dag ledes Josep Masachs af familiens 4. generation, Joan og Alex Ruíz Masachs, som fortsætter med at lave vin efter det mantra som deres oldefar grundlagde sin vingård ud fra: lav de vine du selv ville elske at drikke og servere. Så vil man kunne smage på passionen, og det er noget, som alle kan forstå.