2022 Tavel Rosé La Dame Rousse

Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 199,00

Herlig intens og levende rosé fra mesteren i området. Fantastisk indsmigrende frugtdreven duft med røde bærtoner som bærende element, jordbær og kirsebær. Smagen er intens, uden at blive tung. Igen domineret af røde bær og et krydret element i afslutningen. Tavel er muligvis den bedste kommune til fremstilling af rosé i Frankrig.

Vi befinder os i den sydlige del af Rhônedalen, tæt ved andre kendte områder som Châteauneuf-du-Pape og Gigondas. Mordorée er flere gange nævnt som den bedste producent i området, af bl.a. Robert Parker. Druerne til denne vin kommer fra 9 hektar af den bedste jord. Vinen er komponeret af 60% Grenache, 10% Cinsault, 10% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Clairette og 5% Bourboulenc, som er høstet fra cirka 40 år gamle vinstokke. Druerne afstilkes ved ankomsten til vineriet og skallerne ligger med mosten i 36-48 timer for at trække farve og smagsintensitet.

Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée er et familiejet vinhus beliggende i Tavel i den sydlige del af Rhônedalen ikke langt fra Avignon, der har specialiseret sig i klassiske, egnstypiske og terroir-drevne r¢de, hvide og rosévine.