2022 La Remise Sans Soufres Rouge
Den yderst sjældne druesort, marselan, kommer her under kyndig behandling af en af Rhônedalens dygtigste producenter og stråler i glasset som et danefæ, man netop har gravet frem fra strandsandet.
Marselan er en krydsning af Cabernet Sauvignon og Grenache, som blev skabt i 1961 af Paul Truel. Druesorten er god til at modstå varme og bruges derfor af producenter, som gerne vil skabe vine med intensitet, der bevarer deres struktur og finesse.
I Domaine de la Mordorée-versionen kommer druerne fra biodynamiske, Demeter-certificerede vinmarker, og er både vinificeret og lagret uden nogen tilsætning af sulfitter. En skånsom tilgang til produktionen, som forpligter, da det kræver stor omhyggelighed under vinificeringen, for at undgå fejl i vinen. Der er dog ingen slinger i valsen hos Mordorée, og deres La Remise Sans Soufres Rouge cuvée udtrykker sig fejlfrit, sprødt og saftigt i glasset.
Vinen har en fyldig og omfavnende tekstur, hvor rigelige mængder af assorterede, mørke og modne bær udgør smagsbilledet og får modspil af en velintegreret tanninstruktur. Det kalder på mad med enten god fedme, intensitet eller begge dele. Selv foreslår Domaine de la Mordorée at drikke den til en velassorteret charcuteri-tallerken eller til en tung og intens omgang barbecue-marinerede udskæringer, der har været forbi grillens varme planker.
Domaine de la Mordorée
Hos Domaine de la Mordorée er vin ikke blot et håndværk; det er et familieprojekt, et naturprojekt og en passion for vinens dybeste væsen.
Vingården blev grundlagt i 1986 af Francis Delorme og hans søn Christophe. Med en klar vision om at skabe terroirdrevne kvalitetsvine grundlagde de det, der i dag regnes som en af de mest anerkendte producenter i hele Rhône.
Vinstilen er rank, struktureret og klassisk med stort udviklingspotentiale i kælderen.
Trustpilot



