2020 Château Tour Saint Martin Médoc

Frankrig Bordeaux Medoc
Rødvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 414920
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 139,00

Markerne omkring Château Tour Saint Martin har ventet på at genopstå, efter de blev totalt ødelagt oven på en katastrofal forårsfrost i 1957. Dengang tilhørte de en mand ved navn Jean Taudin. Han genplantede markerne, men opgav at producere vinene i eget navn. I stedet blev druerne solgt til et nyt projekt, han havde startet sammen med en række kollegaer, kaldet Cave Saint Roch i landsbyen Queyrac.

Det var først da Jean Taudin døde i 2005, og hans barnebarn Frederic Cruchon overtog driften, at Château Tour Saint Martin begyndte at indtage den form, det har i dag. Frederic Cruchon investerede massivt i at forbedre vinmarkerne og modernisere kældrene. Takket være den høje kvalitet af terroir, som slottet råder over, og de gamle stokke de er i besiddelse af, er Frederic Cruchon lykkedes med at vække den sovende vinkæmpe hos Château Tour Saint Martin. 

I dag er gårdens marker sirligt opdelt i individuelle parceller, hvor Cabernet Sauvignon og Merlot står plantet der, hvor druesorterne får mest ud af terroiret. Det tillader Frederic Cruchon at producere en Médoc-vin hos Château Tour Saint Martin, der virkelig lever op til halvøens status som ophav til nogle af verdens fornemmeste vine.

Her får du en ærkeklassisk Bordeaux, der efter områdets forskrifter balancerer intensitet, dybde, friskhed og struktur mesterligt. Det dufter af mørke bær, af krydderier, en smule blyantspids og tørrede blomster, og smager både fortrinligt nu, men vil også opnå en smuk udvikling, hvis du gemmer den væk i et par år.

Vinen er modnet 12 måneder på egetræsfade.