2021 Alte Reben Saar Trocken

Mosel Mosel
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 469721
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 210,00

En ufatteligt frisk og mineralsk Riesling fra Moseldalens køligste område.

I gamle dage var Moselområdets fulde navn "Mosel-Saar-Ruwer", fordi man i navnet inkluderede begge de bifloder, som løber til Moselfloden. Men tysk effektivitet fik naturligvis sat en stopper, for det unødvendigt lange navn, og i det hedder området blot Mosel.

Ikke desto mindre er de to floder, Saar og Ruwer, stadigvæk en del af området, og langs floderne ligger der flere fantastiske vinmarker. I denne cuvée er det Bockstein og Rausch-markerne som har leveret frugt til vinen. To ikoniske marker, som står langs Saar-floden.

Saar er det køligste område i Mosel, så er du fan af det helt ranke, syrlige og krystalklare, så er det Mosel-vinene herfra, du skal opsøge. Særligt, hvis du allerede er vild med vinene fra Markus Molitor. For er der noget han er garant for, så er det elegance og ren, sprudlende frugt. Og netop derfor har han valgt at flaske denne cuvée udelukkende med druer fra Saar. Fordi herfra kan han lave en enestående vin, som udtrykker sig helt unikt. Grønne æbler, pærer og citrus strømmer op ad glasset, der ledsages af en jernet mineralitet og en knivskarp syre. Det er svært at forklare, men det er vin, som føles koldt at drikke, det sitrer af energi som vand direkte fra en tilfrosset brønd. Prøv selv, og oplev Saar flodens terroir tale sit eget tydelige sprog.

Weingut Markus Molitor

Markus Molitor springer hverken over hvor gærdet er lavest eller lader sig distrahere af svinkeærinder, når han producerer sine eftertragtede vine på de skrå bakker langs Mosel-floden.

Han arbejder med lavt høstudbytte, lav intervention, spontangæring og har sågar udviklet sit helt eget system til at indikere sødme og udtryk i sine vine.

Hans ukuelige arbejdsomhed og sans for kvalitet har etableret ham som en af ikke bare Mosels, men hele Tysklands, mest efterspurgte vinproducenter.