Beaune

pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Faldende orden
 1. Beaune Clos Du Roi

  Intensitet, koncentration og saftighed fra én af de mest berygtede 1. Cru's i Beaune. Tollot-Beaut's 'Clos du Roi' er i særdeleshed en af producentens største og mest kraftfulde vine og fremstår i denne 2017-udgave inviterende og ubeskriveligt charmerende allerede nu. Duften er uhyre aromatisk og lettere underskovskrydret, med noter af mørkerøde kirsebær, vilde brombær, bitre urter og vådt efterårsløv, kærtegnet af perfekt doserede fadtoner og et strejf af friske skovsvampe. Dyb, mørkfrugtet og mellemfyldig på tungen, komplementeret af en fløjlsagtig tekstur og en opfriskende syre. En kompleks, smidig og længelevende finale, sætter det sidste penselstrøg på denne ungdommeligt-smukke 'Clos du Roi'. 

  'Clos du Roi' er en muromkranset vinmark på blot 13 hektar, placeret i den nordlige ende af kommunen. Vinene fra denne side tenderer til at være en anelse friskere og mere 'kølige' i stilen, sammenlignet med dem fra syd. Begunstiget af en perfekt syd/syd-østvendt eksponering, samt en veldrænet kalkstensholdig jordbund, er dette uden tvivl ét af appellationens bedste terroirs. Her ejer Tollot-Beaut op til mere end 40 år gamle vinstokke, hvorfra alle druer håndhøstes og afstilkes 100%. Vinen lagrer i en længere periode på 228 liters egetræsfade, heraf 50% nye.  

  Bonus: Navnet 'Clos du Roi' (kongens 'Clos') refererer til Kong Ludwig d. XI som tilegnede sig vinmarken i slutningen af det 15. århundrede.  

  kr. 679,00
  Tilføj til ønske liste
pr. side
Vis som Grid Liste

5 varer

Faldende orden