Verum Bodegas y Vinedos

Verum Bodegas y Vinedos er et familieejet vinhus og destilleri beliggende i Tomelloso i La Mancha-regionen, der laver karakterfulde og sandfærdige vine i tråd med områdets særlige traditioner.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

”Verum” betyder ærlig på latin, og det er netop ud fra denne grundholdning, at Verum Bodegas y Vinedos skaber sine vine.

Bag vinhuset står den lokale familie López-Montero, hvis historie med vin og spiritus kan føres helt tilbage til 1788, selv om navnet først blev officielt etableret i 2005.

Antallet af vinmarker i det geografisk krævende område udgør i alt 45 hektar fordelt på tre gårde og ligger i en højde på omkring 600 meter. Her dyrker man bl.a. en blanding af de lokale favoritter, Airén og Tempranillo, samt kendte udlændinge som Chardonnay, Merlot, Pinot Noir og Malbec i en jordbund bestående overvejende af kalksten, som bruges til produktionen af især husets røde og hvide vine – samt rosé, mousserende og spiritus.

Resultatet indskriver sig på overbevisende vis i den markante tendens, der har opstået i de senere år, hvor La Mancha er gået fra mest at være et område mest kendt for sine jævne vine beregnet til et bredt hjemmepublikum til at blive et navn, man holder et meget vågent øje med blandt vinentusiaster over hele verden.