Ricasoli

Ricasoli er navnet på verdens efter sigende næstældste vinhus beliggende i bakkede og naturskønne omgivelser i byen Gaiole i Toscana, der især har opnået stor anerkendelse for deres klassiske Chianti-vine.


pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

Familien Ricasoli er en stolt slægt med aristokratiske aner, der kan føre sin historie med vin helt tilbage til 1141, da man anskaffede sig det ikoniske slot, Castello di Brolio, som stadig danner en fornem og stemningsfuld ramme for vinhuset

I dag ledes tingene af Francesco Ricasoli, der har indført en række moderniseringer, samtidig med at han er forblevet tro mod den grundlæggende tradition.

Samlet set udgør antallet af vinmarker hele 240 hektar, hvor man dyrker en blanding af den lokale hoveddrue Sangiovese - samt Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay i en meget varieret jordbund bestående overvejende af sand, sten, grus, skifer.

Når druerne er plukket, vinificeres hver enkelt parcel separat, hvilket resulterer i et meget bredt sortiment, hvor især de Sangiovese-baserede rødvine har opnået stor anerkendelse.

Det gælder ikke mindst flagskibet, Gran Selezione Chianti Classico, som selvfølgelig findes i vores sortiment.

Men der er også mange spændende andre muligheder for alle elskere af italiensk kvalitetsvin.

Kort sagt, nye fans kan trygt begynde her!