La Chapinière

La Chapiniére er en lille vingård beliggende i Loiredalen, nærmere bestemt landsbyen Chateauvieux, hvor man siden 2003 har produceret rød- og hvidvine af høj kvalitet, som på overbevisende vis indskriver sig i områdets særlige tradition.


pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

”Virkeliggørelsen af en drøm”.

Sådan beskriver kvinden bag Le Chapinière, Florence Veilex, selv, hvad der i 2003 fik hende til at forlade sin tidligere karriere som matematiklærer og i stedet springe ud som vinavler.

Her købte hun nemlig sammen med sin mand 13 hektar vinmarker i den lille landby Chateauvieux nær Cher-floden i Loiredalen i Frankrig.

Derfor valgte hun at vende tilbage på skolebænken for at lære håndværket helt fra bunden.

Den beslutning har vist sig at give pote!

Takket være Florence har Le Chapinière nemlig udviklet sig til en anerkendt producent, som på fornem vis indskriver sig i Touraine-appellationens særlige tradition for indbydende og karakterfulde rød-og hvidvine.

I dag udgør de overvejende flint- og lerholdige vinmarker et samlet areal på 25 hektar ligeligt fordelt mellem røde og hvide druer, nærmere bestemt Sauvignon Blanc (50 %), Gamay (25 %), Cot (15 %) og Cabernet Franc (10 %).

Her arbejdes der generelt ud fra bæredygtige principper, hvilket man i 2009 modtog et bevis på i form af den særlige Terra Vitis-certificering, og derudover er det målet fra 2023 helt at overgå til økologisk produktion.