Domaine Mee Godard

Domaine Mee Godard har trods sin beskedne størrelse i de senere år udviklet sig til et af Beaujolais’ absolutte top-vinhuse takket være deres karakterfulde og meget terroirdrevne rødvine.


Vi kunne ikke finde nogle varer, der matchede dine kriterier.

Som vinmager har Mee Godard en noget anderledes baggrund end mange af sine kolleger, idet hun ikke er født ind i faget, men oprindeligt stammer fra Sydkorea og først ankom til Frankrig ni måneder gammel i 1977.

Her voksede hun op i nærheden af Lyon, hvor hun udviklede den interesse for vin, der fik hende til at uddanne sig som ønolog først i USA på Oregon State University og siden i Montpellier.

Drømmen om at lave sine egne vine blev endelig realiseret, da hun i 2013 erhvervede sig 5 hektar i Beaujolais fordelt på tre af områdets bedste parceller med 65 år gamle vinstokke i Morgan.

Siden er endnu en vinmark på en enkelt hektar kommet til, og selv har Godard beskrevet sin grundlæggende filosofi og målsætning som at: ”producere komplekse vine, der er både elegante og levende”.

Det betyder, at hun siden 2016 har arbejdet efter økologiske principper i markerne med de for området klassiske druer Gamay, der vokser i en jordbund domineret af skifer og granit, hvor hendes ambition på lidt længere sigt også er at introducere biodynamiske metoder.

Når druerne er plukket med håndkraft, havner de i kælderen, hvor der gennemføres maceration i ståltanke i tre uger, inden vinene lagres på træfade mellem 16 og 18 måneder.

Resultatet er en række rene, spændende og meget karakterfulde vine med en klar og tydelig fornemmelse af det særlige sted, hvor de kommer fra.

Derfor har vinene fra Domaine Mee Gadard også fået fine anmeldelser gennem årene - bl.a. af kapaciteter som James Suckling og Jancis Robinson.

Hos Otto Suenson er vi meget stolte over at kunne tilbyde vinene fra Mee Godard i vores sortiment.