Adega Damm Amandi

Ribeira Sacra, der ligger i regionen Galicien oppe i det nordvestlige hjørne, har i de senere år udviklet sig til en af Spaniens mest hypede og fremadstormende vinregioner. Her har den danske vinekspert Martin Damm Hansen realiseret en gammel drøm og startet sin egen produktion af en række spændende kvalitetsvine.

pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden
pr. side
Vis som Grid Liste

1 vare

Faldende orden

Hvis man er glad for spanske vine, er der stor sandsynlighed for, man på et eller andet tidspunkt er stødt på navnet Martin Damm Hansen. Siden han faldt pladask for landet på en rejse som ung mand, har han nemlig etableret sig som en af Danmarks førende eksperter i spansk vin både som mangeårig skribent og som indehaver af sit eget importfirma vinotinto.

For en håndfuld år siden valgte han imidlertid at forlade hjemstavnen og slå sig ned i Spanien, fordi han havde realiseret drømmen om at købe sin egen parcel, så han kunne udnytte sin store ekspertise og passion til at starte sin egen vinproduktion i det fascinerende og fremadstormende distrikt Ribeira Sacra i Galicien.

Navnet Ribeira Sacra betyder direkte oversat ”den hellige flodbred”, hvilket hentyder til de munke, som gennem århundreder har fortsat den vinproduktion, man mener blev startet allerede af romerne på de stejle skiferskrænter i det naturskønne område mellem floderne Sil og Minõ. Her har Damm startet sin egen produktion i den såkaldte Amandi-zone, der ligger mod øst-vest, hvor det er lykkedes ham at skabe række spændende og karakterfulde kvalitetsvine hovedsagelig på druen Mencia med en urtekrydret stil, stor friskhed og masser af uimodståelige detaljer.

Som Martin Damm Hansen har udtalt: ”Jeg vil lave vin med personlighed”. Kort sagt, Adega Damm Amandi er for dig, der vil smage noget helt unikt!