2021 Dolcetto d'Alba Vigna Scot
Vinen er levende i glasset med herlige duftnoter af røde og sorte kirsebær. I smagen kommer samme bær igen, suppleret fint af en herlig moden frugt balance. En del både syre og tannin giver vinen en god struktur, der gør den særdeles velegnet til klassiske italienske retter som vitello tonnato eller tatar.
En helt unik parcel med docetto druer. Parcellen på 2,96 ha er beliggende mellem Bricco Boschis og Vignolo markerne, altså midt i det bedste område for dyrkning af druer til Barolo. På toppen af bakken står Cavallotto familiens gamle docetto vinstokke og leverer råmaterialet til denne vin. Alle druer afstilkes inden presning i horisontal presse og gæring med den naturlige gær. Vinen gæres ved kontrolleret temperatur på 29 grader. Vinen lagres i Slavonske egetræsfade af forskellige størrelser i 6 måneder og efterfølgende yderligere 6 måneder på cementtank, inden aftapning på vingården.
94/ 100 point | Flaskehalsen
"Dolcetto med elegant balance: Dolcetto kan være bidsk og kantet at være i selskab med. Og det er familien Cavallottos fortolkning også i denne vin. Men den har fået et par års hvile, og det giver en dejlig balance, hvor de syrligt friske mørke bær og frugtnoter også får en betragtelig betydning. Med den behagelige dybde er der mere plads til, at de friske nuancer kan udfolde sig, og jeg fornemmer egentlig ikke de 6 måneders lagring på egetræsfade som noget, der er markant i smagsbilledet. I stedet løfter det blot de lækre nuancer, som familien Cavallotto har en knivskarp fornemmelse for at fremelske. "
Cavallotto
I mere end fem generationer har familien Cavallotto dyrket druer i Bricco Boschis' bakker i udkanten af Castiglione Falletto i hjertet af Barolo regionen. Som nogle af de første i 1948 begyndte brødrene Olivio og Gildo at dedikerer sig udelukkende med vindyrkning og salg af vinen. Som dengang laves vinene idag kun på egne druer fra 25 ha. spredt på 23 individuelle parceller.