2023 Mercaz Rosé

Østrig Kremstal
Rosévin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 301523
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 129,00

Frugtfyldt og forfriskende Rosé, med en delikat bærrig sødme. Rosenduftende, halvtør og drønhamrende charmerende, med den helt rette balance mellem rundhed, sødme og syre. Næsen af sprængfyldt med alt fra jordbær, modne nektariner og mørkerøde hindbær, der kærtegnes af kandiserede rosenblade og blodappelsin. En mellemfyldig, blød og blidt sødmefuld mund, med balancerende frugtsyre der pibler på tungen. Fuldmodne jordbær, røde blomster, granatæble og rysteribs, foruden et strejf af både violer og lakrids. Eftersmagen er liflig, legende og læskende især - Mercaz inviterer ganske enkelt til mer'!

Vinen er sammensat af Merlot, Cabernet Sauvignon og Blauer Zweigelt, der håndhøstes fra udvalgte vinmarker omkring Senftensberg-kommunen i vinregionen Kremstal. Udelukkende sammensat af bæredygtigt dyrket frugt, som plukkes i midten af september til medio-oktober. Produceret med delvis maceration i en periode på 10-12 timer (udblødning af drueskallerne i mosten), men udelukkende for Cabernet Sauvignon og Merlot. Dette for at opnå den helt rette balance mellem fylde, farve og friskhed, i den endelige vin. Mosten gærer på temperaturkontrollerede ståltanke, hvorefter vinen modner i 3 måneder, inden den slutteligt aftappes på flaske.  

Weingut Proidl

”Vindyrkere i både krop og i sjæl – stejle vine fra skråningerne omkring Senftenberg”

Weingut Proidl er én af Kremstals’s absolutte stjerner, drevet af minimalisme, tradition og innovation. Et familiehus siden 1783, med en helt unik forbindelse til de dybt udskårne floddale og det omgivende land.