2022 Grüner Veltliner Freiheit

Østrig Kremstal
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 301222
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 139,00

Elegant, kølig og knasende mineralsk. En fabelagtig introduktion til Proidl's imponerende univers, viser vinen sig læskende og let til bens, men ikke desto mindre utrolig intens. Den klassiske 'Grüner-aromatik' møder med det samme næsen, med noter af hvid peber, lysegrønne pærer, mynte og lime, foruden citrongræs, hvide liljer, våde sten og et strejf af umoden mandarin. Slank, sprælsk og sprød på paletten, med perfekt-doseret bitterhed og mundvandsdrivende syre. Lag af friske citrusfrugter, Granny Smith, sommerblomster og lyse klementiner, ledsaget af hvid peber, knust kalk, limeblade og blot et strejf af lakrids. En imponerende længde i den saftspændte finale, der fremstår let-drikkelig men samtidig vedvarende og ganske seriøs. 'Befriende' klassisk og af ufattelig høj kvalitet, er bundniveauet hos perfektionisten Proidl - hvilket dog ikke har sat sit aftryk på prisen.

Freiheit er sammensat af 100% Grüner Veltliner fra de ultra-stejle, stenede og mineralholdige terrassemarker, omkring Senftensberg-kommunen i vinregionen Kremstal. Et nærmest dramatisk vinområde, begunstiget af sin direkte udsigt til den varmereflekterende Donau-flod. Udelukkende sammensat af bæredygtigt dyrket og håndhøstet frugt, som plukkes i begyndelsen af september. Ved ankomst til vineriet presses de hele drueklaser blidt, efterfulgt af spontangæring på temperaturkontrollerede ståltanke. Vinen lagrer i 3 måneder på de døde gærceller ('sur lie'), inden den endelige aftapning på flaske.

90 point | Falstaff

"Yellow-green, with silver reflections. Fresh bouquet of lime and white apple, a hint of pineapple, with a touch of minerality. Juicy, elegant, lively acidity, spicy, with stone fruit nuances in the aftertaste […] a good companion for meals."

Weingut Proidl

”Vindyrkere i både krop og i sjæl – stejle vine fra skråningerne omkring Senftenberg”

Weingut Proidl er én af Kremstals’s absolutte stjerner, drevet af minimalisme, tradition og innovation. Et familiehus siden 1783, med en helt unik forbindelse til de dybt udskårne floddale og det omgivende land.