2019 Wehlener Klosterberg Chardonnay *

Tyskland Mosel
Hvidvin - 75,00 cl. - 13,00% vol. - Varenummer: 187119
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 259,00

Ultraintens Mosel-Chardonnay i international klasse. Molitor fremviser med dette mineralske mestermærk, hvilken dygtig vinmager han i sandhed er. Rig, saftig og let fedmefuld stil, men samtidig forfriskende og tætpakket med energi. Nuancer af gule mirabeller, lyse nektariner, kvæde, hvide blomster og honningmelon, omkranset af vanilje-røg, knuste sten, abrikoskerner og blot et strejf af smør. Struktureret, syretæt og saltvandsdrivende mund, der dog alligevel fremstår cremet som et stykke silke. Ganske enkelt et unikum er denne terroirdrevne skiffer-Chardonnay, der hverken efterligner Bourgogne eller Baden. Et 'must' for alle fans af kølig Chardonnay i den mellemfyldige stil, der uden tvivl vil overraske og imponere.

Produktionen af Chardonnay er et relativt nyt projekt for Markus Molitor, med beplantning af Chardonnay-stokke på vinmarken Wehlener Klosterberg i 1997 (og sin første frigivne årgang i 2018). Lige under soluret, i kernen af denne klassiske skiffer-mark, ejer Molitor nogle af de bedst placerede parceller, begunstiget af sin sydvendte eksponering og ekstremt stejle beliggenhed. Udelukkende håndhøstet og grundigt sorteret frugt, som sidenhen knuses blidt og macererer på skallerne (udblødning af drueskallerne i mosten), for at ekstrahere yderligere aroma og smag. Efter pres, spontangærer mosten på delvist store egetræsfade (ca. 40%), hvorefter vinen modner 'sur lie' (i kontakt med de døde gærceller) i en længere periode.

91/ 100 point | Robert Parker

"The 2019 Wehlener Klosterberg * Chardonnay is deep, precise and fresh on the crystalline and flinty nose that displays substantial, darker-toned fruit with sweet spicy notes. Full-bodied and intense as well as refined and elegant, this is a complex Chardonnay with energy, drive and a sustainable, lingering salty vitality. Excellent! "


Weingut Markus Molitor

Markus Molitor springer hverken over hvor gærdet er lavest eller lader sig distrahere af svinkeærinder, når han producerer sine eftertragtede vine på de skrå bakker langs Mosel-floden.

Han arbejder med lavt høstudbytte, lav intervention, spontangæring og har sågar udviklet sit helt eget system til at indikere sødme og udtryk i sine vine.

Hans ukuelige arbejdsomhed og sans for kvalitet har etableret ham som en af ikke bare Mosels, men hele Tysklands, mest efterspurgte vinproducenter.