2020 Ürziger Würzgarten Kabinett Fruchtsüss
Utrolig balance og en stil, som er helt unik fra Moseldalen i Tyskland. Her er noter af moden tropisk frugt, flintesten og hvide blomster. Smagen har en unik balance mellem høj syre og en anelse frugtsødme, samt en lav alkohol. En vin, der er utrolig elegant med en lang balanceret eftersmag. Nyd denne til let krydrede retter eller milde skimmeloste.
Markus Molitor har arbejdet på i rigtig mange år. Vinene herfra er kendt for deres elegance, finesse og lidt krydrede afslutning, hvor frugtsyren er flot indarbejdet i vinen. Denne vin understreger flot Markus Molitors filosofi; 'Hvis man har de bedste marker, med velpassede gamle vinstokke, så kræver det ganske lidt arbejde i kælderen at lave stor vin.' Riesling druerne til denne vin høstes i hånden i begyndelsen af november. Helt rene og sunde druer presses let og vinen fermenteres i flere timer sammen med skallerne for at trække mere aroma ud i vinen. Efter dette gæres vinen i store træfade med den naturlige gær. Efterfølgende lagres vinen med bundfaldet i længere tid inden aftapningen.
93/100 point | James Suckling
"Fresh and subtle nose of peach, chalk and garden herbs. Succulent and racy with medium-dry balance, this Mosel Kabinett has a ton of mineral freshness and energy at the long finish."
95/100 point | Robert Parker
"The 2020 Riesling Ürziger Würzgarten Kabinett (Golden Capsule) is fascinatingly pure, refined and flinty on the deep, complex and concentrated nose that shows crushed flint stone and lemon aromas. Enormously saline and highly refined on the palate, this is a stellar Kabinett with very fine phenolics and crystalline grip from the unique Würzgarten terroir. What an amazing, seamless and perfectly balanced Kabinett that, according to its must weight, could obviously have been a highly digestible Auslese from a grand cru terroir as well."
Weingut Markus Molitor
Markus Molitor springer hverken over hvor gærdet er lavest eller lader sig distrahere af svinkeærinder, når han producerer sine eftertragtede vine på de skrå bakker langs Mosel-floden.
Han arbejder med lavt høstudbytte, lav intervention, spontangæring og har sågar udviklet sit helt eget system til at indikere sødme og udtryk i sine vine.
Hans ukuelige arbejdsomhed og sans for kvalitet har etableret ham som en af ikke bare Mosels, men hele Tysklands, mest efterspurgte vinproducenter.