2021 Pinot Blanc Einstern*

Tyskland Mosel
Hvidvin - 75,00 cl. - 12,00% vol. - Varenummer: 187621
Tilføj til ønske liste
På lager
kr. 179,00

Pinot Blanc er for de fleste tyske producenter ikke nødvendigvis en druesort, der gør meget væsen af sig. Men i Markus Molitors fortolkning opnår vinen et helt enestående udtryk, som får vineksperter til at kalde den "burgundisk" og vinanmelderne til at rasle imponerende point af sig.

Markus Molitors Pinot Blanc præsenterer sig i glasset med en intens, gylden farve og en duft, som er lige dele elegant og kompleks. Noget af det første, vi bemærker, er den kendetegnende mineralske fornemmelse af Mosel-skiffer, som gennemstrømmer duftens smagsbillede. Hertil kommer en syrlig-bitter fornemmelse af friskrevet citronskal, modne gule æbler og et sødligt strejf af honning. En særdeles velafbalanceret vin, hvis personlighed og udtryk favner imponerende bredt.

Vinen har gennemgået flere timers skinkontakt før gæringen for at udtrække ekstra aromastoffer fra drueskallen. Herefter gennemgår mosten en langsom spontangæring ved lave temperaturer, og til sidst lagres vinen sur lie på egetræsfade i det, Markus Molitor selv beskriver som "lang tid".

90/100 point | Robert Parker

"The 2021 Pinot Blanc Einstern * is clear yet quite reductive on the intense and floral as well as slatey nose that so incredibly beautifully represents the Mosel terroirs as well as the extended aging on the lees (until late summer 2022). On the palate, this is a medium-weight, crystalline, refined and lush, beautifully balanced and savory-finishing Pinot Blanc that meets all your desires if you don't want to think but just wanna drink. One bottle per each wouldn't be enough."


90/100 point | James Suckling

"Here’s a self-confidently Burgundian interpretation of pinot blanc from the Mosel, with notes of ripe pear and fresh nuts plus an attractive creaminess on the surprisingly full palate. A nice touch of tannin at the finish pushes it in the dry direction. "


Weingut Markus Molitor

Markus Molitor springer hverken over hvor gærdet er lavest eller lader sig distrahere af svinkeærinder, når han producerer sine eftertragtede vine på de skrå bakker langs Mosel-floden.

Han arbejder med lavt høstudbytte, lav intervention, spontangæring og har sågar udviklet sit helt eget system til at indikere sødme og udtryk i sine vine.

Hans ukuelige arbejdsomhed og sans for kvalitet har etableret ham som en af ikke bare Mosels, men hele Tysklands, mest efterspurgte vinproducenter.